Josep Bargalló (ERC): la Generalitat imposa la religió islàmica a les aules catalanes

23 d'octubre de 2020

Josep Bargalló (ERC): la Generalitat imposa la religió islàmica a les aules catalanes

El pla pilot del departament d'Educació, dirigit per ERC, és per a sis escoles públiques de Catalunya i té un total de 90 alumnes inscrits

 
Redacció

El pla pilot de la Generalitat per imposar l’assignatura de religió islàmica a les aules catalanes, conduït per Josep Bargalló (ERC) al capdavant del departament d'Educació, s’ha establert per ara en sis escoles públiques de Catalunya amb un total de 90 alumnes inscrits.

Una quantitat que preveu ampliar-se amb els actuals 85.000 alumnes musulmans residents al territori i que, segons recull la resolució al BOE, seran adoctrinats en el Coneixement d’Al·là (Déu), Únic, Etern i Incomparable o El Profeta: vida, obra i exemple a seguir.

 
Qui imparteix doctrina islàmica?

Malgrat que els tres mestres proposats per la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) han de menester el nivell C de català, l’assignatura s’impartirà en àrab, atès que l’esmentat document del BOE n’explica l’ús específic en matèria islàmica.

Aquest factor desacredita les paraules de Mohamed el Ghaidouni, president de la UCIDCAT, qui pretenia que la formació d’imams a les escoles catalanes fos una manera de naturalitzar els alumnes al país.

 
El salafisme, a l’escola pública

La possible introducció del salafisme a l’escola mitjançant l’assignatura de religió islàmica no és un disbarat. Mohamed Attaouil, salafista declarat i vicepresident de la UCIDCAT i, per tant, un dels responsables de l’elecció del professorat, ja havia estat objecte de possible deportació sota clares sospites de radicalització terrorista percebudes per la Direcció General de Policia.

Attaouil, qui com a president del Centre Cultural Islàmic Imam Malik de Salt (Girona) havia procurat convidar salafistes als seus esdeveniments, també formava part de Revival of Islamic Heritage Society. Una ONG vinculada amb el terrorisme islàmic segons l’ONU i el Departament del Tresor dels EUA i amb què presumptament Attaouil va finançar una “policia religiosa” islàmica a Salt.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme