José Luís Escrivá (PSOE) proposa modificar la Llei d’Estrangeria per regalar papers a 7.000 MENA i 8.000 ex-MENA

3 de maig de 2021

José Luís Escrivá (PSOE) proposa modificar la Llei d’Estrangeria per regalar papers a 7.000 MENA i 8.000 ex-MENA

Si el Consell de Ministres aprova la proposta del ministre de Migracions, José Luis Escrivá (PSOE), l’Estat espanyol legitimarà l’entrada il·legal dels MENA al territori i en blindarà els ex-tutelats esperonant una jove immigració il·legal i massiva

 
Redacció

Divendres, 30 d'abril de 2021, el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions del Govern espanyol, a càrrec de José Luis Escrivá (PSOE), va proposar una modificació del reglament de la Llei d’Estrangeria, tot reduint els requisits que se’ls exigeix als immigrants i accelerant-ne els tràmits pertinents, a fi de regalar papers als MENA i ex-MENA, tant per l’obtenció dels permisos de residència com els de feina. Així, segons avançava elDiario.es, que ha tingut accés al document oficial, la modificació proposada beneficiarà almenys 7.000 MENA i 8.000 ex-MENA arreu de l’Estat espanyol.

 
La bicoca dels MENA

Pel que fa a l’afer burocràtic, les comunitats autònomes hauran d’iniciar els tràmits dels MENA als 15 dies de llur arribada, en comptes dels 9 mesos establerts en l’actual legislació. Quant a l’arrelament al territori, s’incrementarà a 2 anys la vigència del permís de residència, renovable per períodes de fins a 5 anys mentre l’immigrant il·legal sigui menor d’edat i reduint als ex-MENA els ingressos mínims exigits, els quals s’acotaran a l’Ingrés Mínim Vital —469’90 euros al mes— en lloc de amb l’Indicador de Renda d’Efectes Múltiples —2.000 euros mensuals— tot incloent al còmput les ajudes socials percebudes.

En definitiva, si el Consell de Ministres aprova la proposta d’Escrivá (PSOE), l’Estat espanyol legitimaria l’entrada il·legal dels MENA al territori i en blindarà els ex-tutelats, també emparant-ne retroactivament els qui ja hi resideixen, segons la Secretaria d’Estat de Migracions. Fet que, comptant amb les campanyes d’importació i concessió de residència i feina gratuïtes que practica la Generalitat de Catalunya, esperonarà una jove immigració il·legal i massiva que gaudirà de més privilegis que la població autòctona.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme