Jordi Cuixart (Òmnium Cultural) diu que s'ha de fer un altre referèndum fent veure que l'1-O no té validesa

2 de juliol de 2021

Jordi Cuixart (Òmnium Cultural) diu que s'ha de fer un altre referèndum fent veure que l'1-O no té validesa

El president espanyol Pedro Sánchez (PSOE), cercant establir un model federal a Espanya, estudia la possibilitat de fer una consulta d’autogovern per a millorar l’autonomisme sota Espanya

 
Redacció

Concedits els indults i després que Pere Aragonès (ERC) es reunís dimarts amb el president espanyol Pedro Sánchez (PSOE) per a renegociar l’encaix de Catalunya sota Espanya, l’ex-presoner via indult i president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha insistit a Catalunya Ràdio que pressionarà amb tots els mitjans possibles fins aconseguir un altre referèndum, el qual anul·laria novament el mandat del Primer d’Octubre obeint al processisme cíclic de fa més d’una dècada.

 
El govern espanyol planteja una consulta per millorar l'autonomisme

A tot això se suma el fet que, i com era d’esperar arran l’autonomisme subjacent del processisme, el govern espanyol estudia la possibilitat d’un referèndum sobre una millora de l’autogovern, descartant qualsevol premissa independentista i sense consens respecte si es consultaria només a Catalunya o a tota Espanya.

Tanmateix, aquest referèndum no tindria efectes legals, només polítics, motiu pel qual la consulta, que segurament aprovaria la cúpula processista per a simular un avenç, seria una estratègia del govern espanyol per atenuar l’independentisme.

 
Cap a un Estat espanyol federal

Per ara, el pla de Sánchez (PSOE), que té com a objectiu establir un model federal a Espanya, encara és una idea que haurà de refinar-se fins l’octubre, en la celebració del 40è congrés del partit. Un model, a més, que no distaria a l’antull republicà al qual aspira ERC, considerant que, segons Oriol Junqueras (ERC), la Generalitat ha de col·laborar amb Espanya durant dues dècades abans de concebre cap emancipació.

Una direcció que justifica el canvi de prioritats del jovent català, advocant pel populisme autoritari i les polítiques d’identitat del processisme en detriment de la independència.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme