Joan Puigcercós (ERC) garanteix que amb la presidència de Pere Aragonès (ERC) no hi haurà la independència i demana a JxCat que abandoni la confrontació amb l'Estat espanyol

26 de maig de 2021

Joan Puigcercós (ERC) garanteix que amb la presidència de Pere Aragonès (ERC) no hi haurà la independència i demana a JxCat que abandoni la confrontació amb l'Estat espanyol

L'ex-president d’ERC, Joan Puigcercós (ERC), considera que, descartada la independència aquesta legislatura, s'haurà de pactar amb el PSC, atès que fou el partit més votat a les eleccions del 14-F

 
Redacció

Dimarts, 25 de maig de 2021, en una entrevista amb Gemma Nierga a Cafè d’idees de RTVE – Catalunya, l’ex-conseller i ex-president d’ERC, Joan Puigcercós (ERC), malgrat defensar que el partit no hi renuncia, garanteix que amb la presidència de Pere Aragonès (ERC) no hi haurà la independència.

A més, qualifica d’agosarat el fet de pensar que es pugui fer la independència durant aquesta legislatura, doncs considera que ERC haurà de sovintejar pactes amb el PSC, atès que fou el partit més votat a les eleccions del 14-F.

 
El processisme diu que renunciar a la independència és realisme

Segons Puigcercós (ERC), ERC enfronta la independència des d’un prisma realista, el qual considera fruit del resultat de l’1-O —considerant que no hi havia res preparat a l’endemà i que l’objectiu era negociar un referèndum pactat— i que, per tant, es tradueix en l’apoquiment de Catalunya vers l’Estat espanyol.

Tanmateix, demana a JxCat que abandoni la confrontació amb l'Estat espanyol, i que deixi també d'utilitzar un discurs màgic —sosté— farcit de conceptes buits per escarnir ERC. Així mateix, carrega contra l'estratègia de Carles Puigdemont (JxCat), la qual rebutja per manca de recorregut.

 
Contra Laura Borràs (JxCat)

Seguint amb el reguitzell de crítiques contra JxCat —i que conforma la visió preclara sobre el processisme del jurista Alfons López Tena— Puigcercós (ERC) sentencia que la causa judicial contra Laura Borràs (JxCat) no té res a veure amb el Procés, expressant que va trossejar un contracte i l’han enxampat. Per tant, no estaria perseguida per ser presumptament independentista, sinó per una conducta personal de caire il·legal.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme