Joan Puig Cordón (editor de La República) afirma que ERC i JxCat no volien aplicar el resultat de l'1-O: “Van declarar una independència que no es van creure”

29 de juny de 2021

Joan Puig Cordón (editor de La República) afirma que ERC i JxCat no volien aplicar el resultat de l'1-O: “Van declarar una independència que no es van creure”

L'ex-diputat d’ERC i ex-tinent d'alcalde de Blanes ha explicat al podcast de La Santa Espina que els dirigents processistes es pensaven que el referèndum de l'1 d'octubre de 2017 no s’efectuaria i que, sorpresos per la mobilització popular, van optar per la rendició nacional

 
Redacció

“Van proclamar una independència que no es van creure” ha afirmat Joan Puig Cordón, ex-diputat d’ERC al Congreso de los Diputados i ex-tinent d'alcalde de Blanes i editor de La República, a la tertúlia de Sílvia Orriols, regidora i promotora d’Aliança Catalana i presentadora del podcast setmanal de La Santa Espina.

 
Testimoni de la falsa DUI

Puig Cordón era al Parlament durant la resolució del Primer d’Octubre a través de la falsa proclamació d’independència de l'ex-president Carles Puigdemont.

En aquest sentit, ara explica aquells moments, en què imperava un ambient de funeral i la sensació que alguna cosa no anava bé. Explica que JxCat i ERC estaven acollonits i, alhora, es veien perduts.

De fet, els dirigents processistes no van voler acceptar la victòria de l’independentisme, amb la qual no comptaven, i es van veure acorralats per la mobilització popular.

Improvisació després d'anys i panys dient que ho havien preparat tot

Havent argüit Puig Cordón que tant JxCat com ERC no havien preparat res, el president del Fòrum Demòcrata, Martí Compte (FD), qui també en formava part de la tertúlia, hi ha estat d’acord també respecte que no s’havia preparat res per fer efectiva la independència, i, a més, ha sostingut que els polítics processistes van enganyar la població.

Al seu torn, Compte també ha assenyalat la deriva del centre polític català, afirmant que mentre ERC i JxCAT continuen en pugnes partidistes, negligeixen la protecció dels autònoms o la defensa del català, que es troba en perill d’extinció —amb una estimació de tan sols un 36’1% de catalanoparlants habituals, segons l’Idescat.

 
Independència o sotmetiment a Espanya

Finalment, Puig Cordón ha apuntat que propostes com la taula de diàleg no aportaran res, i que cal fer efectiva la independència de manera unilateral.

Així mateix, tal com ha afegit Sílvia Orriols, la renúncia d’ERC és cada cop més tangible i innegable, mentre que la taula de diàleg és una rendició inadmissible i esgraonada.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme