Joan Ignasi Elena (ERC) permet la violència a Catalunya: cada setmana hi ha 1 assassinat, 10 agressions sexuals, 50 robatoris amb intimidació i 40 violacions de domicilis privats

6 d'octubre de 2021

Joan Ignasi Elena (ERC) permet la violència a Catalunya: cada setmana hi ha 1 assassinat, 10 agressions sexuals, 50 robatoris amb intimidació i 40 violacions de domicilis privats

Més dades: el 25% dels delictes comesos l'any 2020 els van cometre estrangers, el 80% de delinqüents a Barcelona són estrangers, el 48% de la població reclusa era estrangera i el 18% dels MENA cauen en la delinqüència

 
Redacció

Antonio Gallego (Vox) ha exposat a Joan Ignasi Elena (ERC) dades públiques sobre la criminalitat a Catalunya. Al seu torn, el conseller d'Interior en el govern de Pere Aragonès (ERC) no n'ha replicat cap: permet la violència a Catalunya, doncs cada setmana hi ha 1 assassinat, 10 agressions sexuals, 50 robatoris amb intimidació i 40 violacions de domicilis privats.

 
Les dades que Elena (ERC) no desmenteix ni diu com erradicar-les

Segons dades del portal de criminalitat que publica el ministeri de l'Interior espanyol, en el primer semestre de l'any 2021 els catalans han sofert 176.945 infraccions penals. És a dir, fins ara, hi ha hagut un assassinat a la setmana, 265 agressions sexuals amb penetració, 8.858 robatoris amb violència i intimidació i 7.181 robatoris amb força en domicilis.

Catalunya ha esdevingut un territori on proliferen els delictes i se'n cometen els més greus, amb pandèmia i sense pandèmia, tal com ha sostingut Gallego (Vox). Per exemple, a Barcelona es comet un delicte per cada trenta habitants.

Elena (ERC), d'altra banda, ha perdut el control del carrer i no exposa com erradicar aquestes xifres. A tot això, tampoc no ha replicat que el 25% dels delictes comesos l'any 2020 els van cometre estrangers, mentre que el sindicat CSIF de Guàrdia Urbana de Barcelona diu que el 80% de delinqüents a Barcelona són estrangers, el Departament de Justícia afirma que el 48% de la població reclusa era estrangera i el 18% dels MENA cauen en la delinqüència, segons confirmen els Mossos.

 
Els Mossos defensen la policia catalana, mentre el conseller d'Interior es fa l'orni

Els diferents sindicats de Mossos d’Esquadra manifesten severa preocupació amb la situació actual. Sostenen que s'ha arribat al límit i per tant és necessari revertir una situació del tot insostenible. Per aquest motiu, diversos sindicats dels Mossos d'Esquadra han convocat una manifestació el proper 23 d’octubre de 2021 a Plaça de Sant Jaume.

Alhora, segons fonts sindicals de la policia catalana, expliquen que han demanat una reunió amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès (ERC), per tractar la gravetat de la situació i per denunciar la constant instrumentalització i abandonament que pateixen els Mossos.

En aquest sentit, els sindicats policials remarquen que la societat civil ha de sentir-se interpel·lada, ja que també es veu afectada per la situació actual i pateix en primera persona les nefastes conseqüències de les polítiques processistes del govern d'Aragonès (ERC). Per aquests motius, advoquen per la importància d’un servei públic de qualitat en el qual no es pugui permetre que es segueixi menyspreant la Seguretat Pública, així com les persones que la desenvolupen.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme