Joan Ignasi Elena (ERC), conseller d'Interior, es nega a condemnar les agressions contra el cos de Mossos, les policies locals i els serveis d'emergència

2 d'octubre de 2021

Joan Ignasi Elena (ERC), conseller d'Interior, es nega a condemnar les agressions contra el cos de Mossos, les policies locals i els serveis d'emergència

El govern de Pere Aragonès (ERC) ha descartat donar plena cobertura al cos de Mossos i també l'impuls de les reformes legislatives que s'estimin oportunes per preservar la seva autoritat

 
Redacció

Abans-d'ahir, dijous 30 de setembre de 2021, el Parlament va refusar, amb els vots d’ERC i JxCat entre d'altres, una proposta de resolució de suport als Mossos d’Esquadra presentada pel PSC. Aquesta proposta, però, va ser desestimada pels partits que formen el Govern. Va rebre 50 vots a favor i 85 en contra. Així mateix, Joan Ignasi Elena (ERC), conseller d'Interior, es nega condemnar les agressions contra el cos de Mossos, les policies locals i els serveis d'emergència.

 
Un conseller d'Interior contra els cossos policials i d'emergències

El text rebutjat manifestava que el Parlament de Catalunya ha de condemnar les agressions dirigides al cos de Mossos, a les policies locals i els serveis d'emergència en els últims mesos i, al seu torn, ha de manifestar el seu suport a tots els cossos policials i d'emergències que actuen a Catalunya. No obstant això, Elena (ERC) hi ha votat en contra.

Per tant, el Parlament ha refusat que el Govern promogui accions orientades a restituir i reforçar l'autoritat del cos de Mossos i del conjunt de policies que actuen a Catalunya i reforçar els mecanismes de coordinació entre cossos policials per tal de fer front a els episodis de violència associats als botellots.

 
Els Mossos sense un conseller d'Interior que els defensi

El Parlament de Catalunya no ha instat, per tant, el Govern a donar plena cobertura al cos de Mossos amb mesures com la tramitació judicial de totes les denúncies per actuacions contra l'autoritat així com impulsar accions de sensibilització de l'opinió pública.

D'altra banda, el govern de Pere Aragonès (ERC) ha descartat també l'impuls de les reformes legislatives que s'estimin oportunes per preservar l'autoritat que la legislació vigent atorga al cos de Mossos i al conjunt de policies locals.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme