Itàlia: segons el diari italià Il Giornale només s'ha deportat el 9’8% dels 34.133 immigrants il·legals arribats l’any 2020

9 d'agost de 2021

Itàlia: segons el diari italià Il Giornale només s'ha deportat el 9’8% dels 34.133 immigrants il·legals arribats l’any 2020

Els contribuents italians sufraguen 1.398 euros de mitjana per immigrant el 2020 i 1.098 euros enguany, 2021, i la majoria de deportacions de l’any 2020 foren motivades per raons de seguretat pública

 
Redacció

Segons recull Il Giornale, Itàlia tan sols ha deportat el 9’8% dels immigrants il·legals durant l’any 2020, suposant 3.351 individus dels 34.133 que es troben al país, i en la seva majoria tunisians, albanesos, marroquins i egipcis.

Una de les causes principals, i on també s’emmiralla França, és que les restriccions de viatges en motiu de la Covid-19 frustren les deportacions. En el pitjor dels casos, com n’és exemple Suècia, constatant immigrants il·legals que refusen sotmetre’s a un test víric per evitar ser deportats.

 
El cost d'haver de deportar

La situació, però, s’agreuja pel fet que el cost de les deportacions el 2020 es va elevar prop dels 4’7 milions d’euros ―ara, comptabilitzant més de 2 milions d’euros durant els mesos transcorreguts d’enguany―, a raó d’un cost de 1.398 euros de mitjana per cada immigrant el 2020 i de 1.095€ el 2021, incloent les despeses de transport dels acompanyants.

Una xifra que palesa com el pes econòmic de les deportacions corre a compte dels contribuents italians, segons critica l’eurodiputada Susanna Ceccardi (Lega) vers la indiferència de les institucions de la Unió Europea.

 
La gestió dels refugiats i la seguretat pública, un altre llast

A més, Ceccardi (Lega) també ha advertit del descontrol sobre la despesa invertida en els refugiats, atès que s’esdevenen de forma imprevista i extra-pressupostària en una mena de gestió d’emergència que no deixa espai a les estimacions sobre el cost.

Tanmateix, la majoria de deportacions de l’any passat, 1.687, foren executades per raons de seguretat pública, seguides de 1.185 a càrrec de la prefectura policial, 475 ordenades per les autoritats judicials i 4 pel Ministre de l’interior, sovint relacionades amb al terrorisme internacional.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme