Itàlia: l'illa siciliana de Lampedusa pateix la invasió de 5.000 immigrants il·legals del Nord d'Àfrica en més de 100 pasteres

14 de setembre de 2023

Itàlia: l'illa siciliana de Lampedusa pateix la invasió de 5.000 immigrants il·legals del Nord d'Àfrica en més de 100 pasteres

A setembre de 2023, 115.000 immigrants il·legals ja han arribat a Itàlia per mar, gairebé el doble del 63.000 del mateix període de l'any passat o dels 41.000 del 2021, segons les estadístiques del Ministeri de l'Interior italià

 
Redacció

Abans-d'ahir, 12 de setembre de 2023, milers d'immigrants il·legals van desembarcar al port sicilià de Lampedusa, desbordant la capacitat del centre de recepció d'immigrants il·legals amb un aforament de 400 respecte la invasió de 6.000 de cop i volta.


 
Lampedusa, la porta de la immigració il·legal europea

En aquest sentit, Rosario Valastro, directora italiana de la Creu Roja, afirma que s'han de trobar solucions ja perquè no es tracta d'una emergència recorrent sinó d'un rècord d'aterratges d'immigrants il·legals. Per això, la Creu Roja insta al govern nacional-conservador de Meloni (Germans d'Itàlia) que el desembarcament de més de 100 pasteres supera el límit de l'ONG per mantenir la situació sota control.
Paral·lelament, l'ex-alcalde de Lampedusa, Giusi Nicolini (Partit Democràtic), pro-immigració, ha dit que van arribar tants immigrants il·legals que semblava impossible ni tan sols comptar-los a tots. Això no obstant, malgrat l'esforç del govern de dreta italiana de reprimir les arribades d'immigrants il·legals i els acords signats per la Unió Europea amb Tunísia per frenar-ne el flux, augmenta dia rere dia l'arribada de la immigració il·legal propiciada pels contrabandistes nord-africans, fent negoci a costa de la misèria d'habitants de països sub-desenvolupats tot fomentant la perillosa travessia del Mediterrani.


 
Les xifres de la immigració il·legal que pateix Itàlia

En el transcurs d'enguany, 2023, més de 115.000 immigrants il·legals han arribat per via marítima, gairebé el doble de les 63.000 del mateix període de l'any passat o de les 41.000 del 2021, segons les estadístiques del Ministeri de l'Interior. Per això, l'actual alcalde Filippo Mannino (L'Alternativa C'è) n'està tip i clama que ja no es poden mantenir aquestes xifres constantment i reiterada.

Si filem prim, en total uns 118.500 immigrants il·legals provinents d'embarcacions han arribat a Itàlia des de principis d'any, segons dades del ministeri de l'Interior italià, gairebé el doble dels 64.529 registrats en el mateix període del 2022. No endebades, els italians observen que la primera ministra italiana nacional-conservadora Giorgia Meloni (Germans d'Itàlia), escollida l'any passat per lluitar bàsicament contra la immigració il·legla, no ha aconseguit reduir-ne les xifres, sigui perquè les mesures de repressió contra els immigració il·legal a Tunísia no funcionen o bé pel caos continuat d'inestabilitat a Líbia; en ambdós casos, però, les travessies marítimes des del nord d'Àfrica cap al país alpí no han cessat ni es pronostica que cessin, ans el contrari.

Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme