Itàlia: l'aliança italiana conservadora i nacionalista de Giorgia Meloni i Matteo Salvini podria guanyar fins al 60% dels escons al parlament a les pròximes eleccions

17 d'agost de 2022

Itàlia: l'aliança italiana conservadora i nacionalista de Giorgia Meloni i Matteo Salvini podria guanyar fins al 60% dels escons al parlament a les pròximes eleccions

La coalició de centre-dreta dels Germans d'Itàlia de Meloni (FdI), la Lliga de Salvini i la Forza Italia de l'ex-primer ministre Silvio Berlusconi, podria obtenir fins al 46 per cent dels vots el proper mes

 
Redacció

Itàlia: l'aliança italiana conservadora i nacionalista de Giorgia Meloni i Matteo Salvini podria guanyar fins al 60% dels escons al parlament a les pròximes eleccions.

 
Les dades que preveuen la victòria de la Dreta

Les xifres de previsió publicades per l'Institut Carlo Cattaneo aquesta setmana afirmen que la coalició de centre-dreta dels Germans d'Itàlia de Meloni (FdI), la Lliga de Salvini i la Forza Italia de l'ex-primer ministre Silvio Berlusconi, podria obtenir fins al 46 per cent dels vots el proper mes.

D'aquesta manera, guanyaria fins al 60% dels escons al parlament italià a les eleccions del mes vinent. Traduït en escons, per tant, la previsió afirma que la coalició podria guanyar 127 dels 200 escons al Senat i 245 dels 400 escons a la Cambra dels Siputats, obtenint majories clares a cada cambra del parlament, tal com informa Il Giornale.

A tot això, les enquestes continuen mostrant que la FdI de la conservadora social Giorgia Meloni és el partit més popular de la coalició de centre-dreta i del país en general. De fet, una enquesta del SWG publicada aquesta setmana va situar la FdI en un 23,8%, per davant del Partit Demòcrata (PD) socialdemòcrata amb un 23,3%.

 
Moviments entre conservadors i nacionalistes italians

En aquest sentit, tots els líders de la coalició de centredreta han afirmat que el partit que obtingui més vots podrà presentar el proper primer ministre italià. Així mateix, Silvio Berlusconi va obrir el camí perquè Meloni es convertís en la primera dona primera ministra d'Itàlia dient: "Meloni, com Matteo Salvini, com molts exponents de Forza Italia i els altres partits de la coalició, té totes les credencials i autoritat per liderar un alt perfil, govern, creïble al món, fermament vinculat a Europa i Occident”.

Paral·lelament, Salvini, per la seva banda, ha obert la possibilitat que torni al Ministeri de l'Interior, càrrec que va ocupar els anys 2018 i 2019 i va supervisar la reducció massiva de l'arribada d'immigrants il·legals i les morts per ofegaments al Mediterrani.

La immigració ha estat un tema important durant la campanya electoral per Salvini, que va assenyalar que Itàlia havia vist més arribades d'immigrants il·legals al juliol d'enguany que tot el 2019 i que només el 15% dels immigrants il·legals que van arribar l'any passat van obtenir l'estatut de refugiat.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme