Itàlia: el tribunal constitucional italià ha dictaminat que els immigrants amb permís de feina tenen dret a rebre subsidis per tenir fills

17 de gener de 2022

Itàlia: el tribunal constitucional italià ha dictaminat que els immigrants amb permís de feina tenen dret a rebre subsidis per tenir fills

Segons el TC italià, es considera que les regles anteriors entraven en conflicte amb dos articles de la constitució italiana que tractaven la igualtat davant la llei i el dret d'asil

 
Redacció

Dimecres passat, 12 gener de 2022, el tribunal constitucional italià va dictaminar que els immigrants amb permís de feina tenen dret a rebre subsidis per tenir fills.

 
Beneficis per als immigrants

Els jutges del tribunal constitucional italians van determinar que les regles anteriors, que només permetien als immigrants amb residència de llarga durada optar a la bonificació per a nadons i a la prestació per maternitat, eren inconstitucionals després d'una audiència a principis d'aquesta setmana passada.

Segons un informe a InfoMigrants, finançat per la Unió Europea, el tribunal constitucional va considerar que les regles anteriors entraven en conflicte amb dos articles de la constitució italiana que tractaven la igualtat davant la llei i el dret d'asil.

El tribunal també va considerar que la política anterior contradeia l'article 34 de la Carta dels Drets Fonamentals de la UE, que diu: "Tota persona que resideix i es mou legalment dins de la Unió Europea té dret a les prestacions de la seguretat social i als avantatges socials d'acord amb el dret de la Unió i les lleis i pràctiques nacionals”.

 
La bicoca italiana per a la immigració amb permís de residència

La prestació de bonificació per a nadons, que s'atorga a les noves mares i famílies que conceben el seu propi fill o adoptin un fill, existeix des del 2014. Així mateix, a partir del març d'enguany, una prestació per fills universal inclourà i unificarà les diferents formes de suport matern, inclosa una suma mensual d'entre 80 € i 160 € durant un any, i sent el primer fill en funció dels ingressos de la família.

El 2020, el govern italià va proposar perdonar a uns 700.000 individus la condició d'immigrants il·legals, atorgant-los la possibilitat d'obtenir la residència mitjançant un permís de treball, una mesura que va ser criticada per Matteo Salvini (Lega Nord).

Al novembre d'aquell any, almenys 230.000 immigrants il·legals ja havien sol·licitat la regularització sota el nou règim. La nova sentència podria permetre que molts dels que se'ls concedeixin permisos de feina i amnistia en virtut de l'esquema poguessin optar al benefici de la bonificació del nou nadó.

La sentència arriba poques setmanes després que es revelés que la taxa de natalitat d'Itàlia entre els ciutadans italians va assolir mínims històrics el 2020, baixant a només 1,17 naixements per dona de mitjana. Mentrestant, el nombre de naixements en què un dels pares neix a l'estranger representa el 21,8% de tots els naixements italians.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme