Itàlia: el 42% dels crims sexuals del 2018 els cometen especialment immigrants marroquins i nigerians

30 de novembre de 2020

Itàlia: el 42% dels crims sexuals del 2018 els cometen especialment immigrants marroquins i nigerians

Els immigrants a Itàlia també representen el 68,8% dels casos d’explotació i col·laboració en la prostitució, així com una quarta part dels abusos sexuals infantils

 
Redacció

Segons l’agència italiana d’estadística ISTAT, els immigrants cometen el 42% dels crims sexuals a Itàlia. Les dades, publicades a Il Giornale a partir dels 4.802 casos registrats el 2018, afegeixen que els agressors sexuals d’origen estranger superen en un 8,6% els agressors italians, especialment els marroquins i nigerians i sent-ne les dones immigrants les víctimes principals.

Tanmateix, els immigrants també estan molt sobre-representats en un 68,8% dels casos d’explotació i col·laboració en la prostitució, alhora que estan relacionats amb gairebé una quarta part dels abusos sexuals infantils, mentre que —segons va informar el Ministeri de l’Interior italià el 2018— cometen gairebé un terç dels delictes del país.

 
I quan comparem Catalunya amb Itàlia, què observem?

Segons el Mapa Delinqüencial de Catalunya, entre el 2015 i el 2018, els abusos sexuals a Catalunya van augmentar un 80,72%, passant dels 830 als 1.500 casos registrats i coincidint amb un increment del 900% de l’arribada dels MENA. Per altra banda, les dades dels Mossos d’Esquadra apunten que el 56% de les agressions sexuals l’any 2016 van ser comeses per immigrants, especialment de nacionalitat marroquina.

A més, entre el 2018 i el 2019, tot contrastant amb l’Institut Nacional d’Estadística (INE) l’encobriment del 3/24 sobre la població estrangera i els delictes sexuals, els immigrants condemnats (17,3%) tripliquen els dels de nacionalitat espanyola (6,2%). Xifres que, un cop més, plantegen preguntar-se quin tipus d’immigració volem a Catalunya i a Europa.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme