Itàlia: 35.000 immigrants il·legals van desembarcar a l'illa italiana de Lampedusa el 2021, xifra que és cinc vegades la població de la illa

1 de gener de 2022

Itàlia: 35.000 immigrants il·legals van desembarcar a l'illa italiana de Lampedusa el 2021, xifra que és cinc vegades la població de la illa

Lampedusa ha esdevingut un popular port d'escalada per als vaixells d'ajuda d'immigrants il·legals dirigits per ONG que exploren la costa nord-africana, com Metges Sense Fronteres (MSF) que els finança

 
Redacció

S'ha constituït un rècord històric d'arribades il·legals i un augment considerable respecte al 2020: 35.000 immigrants il·legals van desembarcar a l'illa italiana de Lampedusa el 2021, fet que suposa la xifra que és cinc vegades la població de la illa.

 
Desembarcament desbocat d'immigrants il·legals

Els 35.000 immigrants il·legals que van desembarcar a Lampedusa són més de cinc vegades la mida de la població de l'illa italiana, d'aproximadament 6.500 persones. La nova xifra també és 15.000 més que els 20.000 immigrants il·legals que va patir l'illa el 2020, segons informa InfoMigrants.

Lampedusa és una illa siciliana situada a unes 200 milles de la costa de Tunísia, al nord d'Àfrica. La seva relativa proximitat al nord d'Àfrica ha empès que constitueixi una ubicació accidentada per la ruta immigratòria il·legal principal cap al nord d'Europa, i .

D'altra banda, Lampedusa ha esdevingut un popular port d'escalada per als vaixells d'ajuda d'immigrants il·legals dirigits per ONG que exploren la costa nord-africana; com ara l'ONG internacional Metges Sense Fronteres (MSF), una de les organitzacions pro-immigració il·legal que finança els vaixells de transport d'immigrants il·legals a la Mediterrània.


Attilio Lucia, el coordinador local de la Lliga (Lega), conservadora i nacionalista, sosté que des de fa 35 anys es lluita contra aquesta invasió. Les ONG han d'entendre que han d'abandonar l'illa italiana. Per això, Lucia (Lega) demana al govern italià que intervingui per bloquejar els desembarcaments i, per conseqüents, crear estructures vitals que necessiten els lampedusans.

Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme