Israel: una coalició de perdedors (Bennett-Lapid) expulsa Netanyahu per a formar un govern amb 8 partits diferents

4 de juny de 2021

Israel: una coalició de perdedors (Bennett-Lapid) expulsa Netanyahu per a formar un govern amb 8 partits diferents

El nou acord de govern ve en moments crítics per la seguretat d’Israel i en pot afectar crucialment les seves relacions internacionals

 
Redacció

Israel s’ha llevat amb un nou i sorprenent acord de govern amb 8 partits diferents. El líder de l’oposició Yair Lapid, del partit d’esquerra Yesh Atid, ha arribat a un pacte de govern amb Naftali Bennett, del partit de dreta radical. Així, en una acció sense precedents, l’acord ha estat garantit també pel partit ilamista que lidera Mansour Abbas.

 
Un acord inestable

L’acord de govern Lapid-Bennett no ha estat motivat per afinitat ideològica ni convergència de propostes polítiques sinó per la voluntat de fer-se amb el poder com sigui i per expulsar Benjamin Netanhayu (Likud) de la seva sòlida posició.

Sota l’amenaça d’anar a una cinquena convocatòria d’eleccions, la nova coalició ha acordat estimar introduir canvis en l’administració, però deixa indefinides les línies d’actuació centrals del nou executiu. Una prova de la improvització per tancar l'acord abans que expirés el termini i del decurs del pròxim nou govern.

 
Els èxits de Netanyahu

El nou acord de perdedors augura un futur inestable en comparació a l’alternativa de Benjamin Netanyahu, qui va tornar a guanyar les eleccions i ha estat el primer ministre israelià més longeu, acumulant el poder durant els últims 15 anys de manera estable, i així ha garantit la supervivència de l’estat d’Israel.

Entre els últims èxits recents de la seva administració s’hi troben la vaccinació ràpida i efectiva de la població israeliana, els acords de pau d’Abraham i la normalització d’Israel en el món àrab.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme