Israel: l'organització terrorista islamista Hamàs (Gaza) dispara més de 1.000 projectils contra Israel i el líder palestí Mahmoud Abbas (Fatah) ho aprofita per mobilitzar el vot islamista a Cisjordània

12 de maig de 2021

Israel: l'organització terrorista islamista Hamàs (Gaza) dispara més de 1.000 projectils contra Israel i el líder palestí Mahmoud Abbas (Fatah) ho aprofita per mobilitzar el vot islamista a Cisjordània

Enfrontant-se a una imminent derrota electoral contra el grup terrorista de Hamàs, el partit de Mahmoud Abbas, el Fatah, retransmet cançons pro-violència contra Israel a la televisió palestina amb un discurs de colons i víctimes que també compren els mitjans catalans

 
Redacció

Dilluns, 10 de maig de 2021, des de la Franja de Gaza, el grup terrorista islamista Hamàs va disparar més de 1.000 projectils a Israel, concretament dirigits cap a Beit Shemesh i Jerusalem —capital cobejada per Palestina—, els quals Israel va aconseguir repel·lir gràcies a la Cúpula de Ferro, el seu efectiu sistema de defensa. Conseqüentment, la resposta israeliana a l’atac va ser l’ofensiva contra Gaza mitjançant un bombardeig aeri, fet que ha encetat durs enfrontaments entre els palestins llençant còctels Molotov i pedres a la policia israeliana, que ha tractat de dissoldre la revolta amb granades atordidores i bales de goma.

En part, l’actual enfrontament s’emmarca en les restriccions en clau Covid-19 sobre el Ramadà, celebració islàmica que aglomera al Mont del Temple —l’Esplanada de les Mesquites pels palestins i, en concret, a la mesquita d’Al-Aqsa— centenars de musulmans que la Israel ja pràcticament immunitzada volia evitar. Alhora, el conflicte ha coincidit amb el Dia de Jerusalem, el qual suposa un element tensiu entre ambdues societats, però la reivindicació del qual en la tradicional marxa de les banderes israeliana va ser reubicada per la policia d’Israel per evitar conflictes.

 
Els atacs són una estratègia electoral palestina en clau islamista

Segons el director de Palestinian Media Watch, Itamar Marcus, l’encrueliment de la tensió entre Israel i Palestina els darrers dies rau en una estratègia del líder palestí Mahmoud Abbas, rival polític de Hamàs a Cisjordània i qui pretén redirigir la ira vers el poble israelià com a campanya extrema per evitar la derrota del Fatah, el seu partit, contra Hamàs en les eleccions palestines. Les quals, havent-se de celebrar el 22 de maig però preveient-hi el fracàs electoral vers el grup terrorista, Abbas va decidir ajornar indefinidament.

Així, Marcus assegura que Abbas ha incitat a la violència vers Israel servint-se de dels mitjans palestins, on s’han reproduït en horari de màxima audiència cançons extremistes amb proclames com “la meva metralladora i les meves bales són el camí a la salvació”, lletra retransmesa, precisament, després d’un atac mortal que va acabar amb la vida d’un israelià. Per ara, acumulant centenars de ferits i més d’una vintena de morts en ambdós bàndols. 
Cobertura anti-israeliana als mitjans catalans

Com acostuma a succeir en el conflicte Israel-Palestina, Benjamin Netanyahu, primer ministre israelià, ja va piular dilluns la necessitat d’evitar difondre notícies falses o enganyoses sobre l’origen dels enfrontaments. Afegint també la càrrega que han de suportar els israelians en ser titllats de colons per romandre al seu Estat legítim en una mena de visió islamo-esquerranista global que sotmet Israel al rebuig i l’ostracisme i eleva Palestina a la categoria de màrtir, malgrat els lligams de pau amb el món àrab que cerca la política israeliana i la islamització que persegueixen els grups islamistes i palestins.

En aquest sentit, Catalunya no n’ha estat una excepció. Trobant exemples com la corresponsal de la televisió pública catalana a Beirut, Txell Feixas (TV3), qui ha piulat contra l’Estat democràtic d’Israel victimitzant Palestina, així com el periodista Marc González (El Nacional), en una piulada similar contra Israel o fins i tot l’ex-diputat Antonio Baños (CUP), piulant falsament que Israel colonitza Palestina.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme