Israel: amb la investidura de Naftali Bennett com a primer ministre israelià, s'expulsa Netanyahu, qui ha posat el país a l'avantguarda global

14 de juny de 2021

Israel: amb la investidura de Naftali Bennett com a primer ministre israelià, s'expulsa Netanyahu, qui ha posat el país a l'avantguarda global

Segons el seu assessor principal, Aaron Klein, la coalició entre els partits perdedors que ha expulsat Bibi del govern israelià, nascuda morta a causa de la manca de consens, no podrà assolir mai els èxits ni la pau de la doctrina Netanyahu

 
Redacció

Ahir, diumenge 13 de juny de 2021, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu (Likud), va ser expulsat del seu càrrec. Això no obstant, el seu mandat, caracteritzat pel seny i el lideratge, ha conclòs pel joc brut de la coalició entre 8 partits diferents sense suport electoral, els quals han investit el nacionalista jueu Nafatali Bennett (Yamina) com a nou primer minsitre israelià fins l'agost de de 2023, quan serà rellevat pel centrista laic Yair Lapid (Yesh Atid).

En aquest sentit, Netanyahu ha qualificat l’escomesa com la major estafa electoral, potser, de la història, segons recollia el Times of Israel. Alhora, un despropòsit que, tenint en compte la dependència del partit islamista liderat per Mansour Abbas, engendrarà un govern dèbil contra l’acord nuclear de l’Iran i el terrorisme palestí.

 
Bibi, el David d'Israel

Amb la seva expulsió del govern, segons n’argumentava l’assessor principal, Aaron Klein, a Newsweek, els israelians perdran un home el llegat del qual ha convertit l’Estat d’Israel en una de les nacions més poderoses del món.

Entre d’altres, Klein revisa diversos dels assoliments més destacats de Netanyahu, com ara l’increment del valor del xéquel o la contenció de les pèrdues del PIB durant la pandèmia de la Covid-19.

 
La doctrina Netanyahu de la pau

A més, es valoren els acords amb països àrabs, on s’inclouen els Emirats Àrabs Units (EAU), el Marroc i el Sudan, sobre els quals Klein considera que exemplifiquen la doctrina Netanyahu de la pau.

Una doctrina, tot i així, no exempta de les crítiques dels qui ara roben hipòcritament les eleccions israelianes per tombar Bibi, amb una coalició nascuda morta a causa de la manca de consens sobre qualsevol problema seriós que afecti l’Estat jueu.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme