Irlanda: Darragh O'Brien, ministre d'habitatge irlandès, denuncia que els immigrants il·legals desborden els allotjaments d'emergència dels irlandesos sense sostre

11 de maig de 2022

Irlanda: Darragh O'Brien, ministre d'habitatge irlandès, denuncia que els immigrants il·legals desborden els allotjaments d'emergència dels irlandesos sense sostre

Segons O'Brien, el creixement del nombre d'immigrants il·legals dins i fora de l'Espai Econòmic Europeu (EEE), que inclou els 27 estats de la UE més Islàndia, Liechtenstein i Noruega, és una tendència a escala europea i s'ha d'abordar

 
Redacció

El passat 1 de maig, a Irlanda, Darragh O'Brien, ministre d'habitatge irlandès, va denunciar que els immigrants il·legals desborden els allotjaments d'emergència dels irlandesos sense sostre.

 
Les dades del desembarcament d'immigrants il·legals

Els immigrants il·legals que arriben a Irlanda, separats dels 28.000 refugiats ucraïnesos, són ara una forta causa del nou augment de les persones sense llar, ha dit el ministre irlandès d'Habitatge, Darragh O'Brien.

De fet, O'Brien afirma que el creixement del nombre d'immigrants il·legals dins i fora de l'Espai Econòmic Europeu (EEE), que inclou els 27 estats de la UE més Islàndia, Liechtenstein i Noruega, forma part d'una tendència a escala europea i s'ha d'abordar. com a tal.

 
La immigració il·legal, un desbordament dels recursos propis

Al seu torn, O'Brien considera que cal mirar aquest tema en el context de la UE i que ja ha assistit a reunions a aquest nivell i té contactes amb el comissari responsable de drets socials, Nicolas Schmit, de Luxemburg. En aquest sentit, creu que qualsevol acció sorgida respectés els drets de la UE i de l'EEE a la lliure circulació de persones.

Ara bé, entrant en matèria, comparteix que no és només una qüestió d'Irlanda, sinó que l'allau d'immigrants il·legals dificulta molt planificar la capacitat d'allotjament d'emergència perquè 'no podem predir setmana rere setmana quina serà la demanda', segons declaracions a On the Record de Newstalk .

Tanmateix, el ministre irlandès d'Habitatge vaticina que la tendència a tota la UE reflecteix un augment de fins a un 30% en els últims mesos d'immigrants il·legals, sumat a la invasió russa a Ucraïna, circumstància que ha provocat el major moviment de persones a Europa des de la Segona Guerra Mundial.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme