Irlanda: Alp Mehmet, president de Migration Watch UK, alerta que el govern irlandès podria regalar els papers als immigrants il·legals i permetre'ls adquirir la ciutadania irlandesa

5 de febrer de 2022

Irlanda: Alp Mehmet, president de Migration Watch UK, alerta que el govern irlandès podria regalar els papers als immigrants il·legals i permetre'ls adquirir la ciutadania irlandesa

A més, les condemnes penals no impedeixen necessàriament que algú sigui elegible per a l'esquema governamental respecte a la recepció d'immigrants il·legals segons el govern irlandès

 
Redacció

Fruit de la conjuntura del Brexit, Alp Mehmet, president de Migration Watch UK, alerta que el govern irlandès podria regalar els papers als immigrants il·legals i permetre'ls adquirir la ciutadania irlandesa.

 
La immigració il·legal sota l'atenta vigilància de Migration Watch

Aquesta afirmació ve precedida pel grup d'experts en control de fronteres Migration Watch, el qual ha advertit que regalar papers als immigrants il·legals per la República d'Irlanda obrirà una porta del darrere al Regne Unit per als immigrants a través de l'àrea comuna de viatges entre el Regne Unit i la República d'Irlanda.

En aquest sentit, Irlanda, que comparteix una frontera terrestre sense control amb el Regne Unit de la Gran Bretanya i Irlanda del Nord, va obrir dilluns passat, 31 de gener de 2022, un pla per regalar papers als immigrants il·legals i permetre'ls adquirir la ciutadania irlandesa i, per extensió, la de la Unió Europea a temps.

 
El Regne Unit pot veure's afectat per la política pro-immigració il·legal d'Irlanda

La lletra petita de l'esborrany inclou que el govern irlandès, segons fons consultades, comprengui que les condemnes penals no impedeixen necessàriament que algú sigui elegible per a l'esquema governamental respecte a la recepció d'immigrants il·legals. De fet, aquests, per definició, s'entén que ja no han tingut en compte les regles pròpies de la nació sobre immigració.

Així mateix, el president de Migration Watch UK, Alp Mehmet, afirma que les anomenades amnisties —el fet de regalar papers a la immigració il·legal— han estat provades abans per la majoria dels països principals d'Europa i, en cada ocasió, han empitjorat una mala situació. A tot això, atesa l'actual lliure circulació [règim d'immigració] amb Irlanda, Mehmet pondera que s'obrirà una eventual porta posterior al Regne Unit per a aquells que han viscut il·legalment a Irlanda durant anys.

 
Història per entendre el context en immigració entre el Regne Unit i la República d'Irlanda

D'aquesta manera, es va acordar l'Àrea Comuna de Viatges, establerta el 1923 poc després que l'aleshores Estat Lliure d'Irlanda es va separar del Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda —rebatejat com a Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del Nord el 1927— i cobreix l'illa d'Irlanda, Gran Bretanya, a més de les dependències de la Corona de Jersey, Guernsey i l'illa de Man.

Aquests controls fronterers als passos aeris i marítims d'Irlanda al Regne Unit i mínims o inexistents, malgrat l'estatus del primer com a Estat membre de la UE, i la llarga frontera terrestre al llarg d'Irlanda del Nord és essencialment totalment oberta.

Per tant, Irlanda ja s'utilitza com a porta del darrere per als migrants il·legals que busquen entrar al Regne Unit. No en va, Dave Wood, ex-director general d'Immigration Enforcement al Regne Unit, va advertir el 2018 que res no atura la gent una vegada estant a Irlanda viatjant al nord cap a Irlanda del Nord i després al Regne Unit en general.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme