Iran: sota la llei islàmica, una dona homicida, que havia estat maltractada, és executada per la seva pròpia filla mitjançant la forca

24 d'abril de 2021

Iran: sota la llei islàmica, una dona homicida, que havia estat maltractada, és executada per la seva pròpia filla mitjançant la forca
Fotografia per: Reuters (2007)

Maryam Karimi, condemnada a 13 anys de presó per haver matat al seu marit —el qual, la maltractava—, va ser executada el 13 de març per una llei amb què l’any 2019 es van realitzar 225 execucions

 
Redacció

El mes passat, el 13 de març de 2021, una dona iraniana va ser executada a la forca per la seva pròpia filla després d’una condemna de 13 anys a la presó de Rasht per haver matat al seu marit, el qual la maltractava.

Així, segons informava The Sun, l’execució obeeix a la llei islàmica (Qisas), una mena de càstig per venjança que anima i exigeix que els familiars siguin partícips de l’execució.  

 
La violència psicològica a l'Iran

Durant els anys de condemna, havien fet creure la filla de Maryam Karimi que els seus pares eren morts, però van revelar la veritat setmanes abans de l’execució per a preparar-la psicològicament. D'aquesta manera, com bé denuncia Mahmood Amiry-Moghaddam, director del grup de campanya pels Drets Humans a l’Iran, la República Islàmica de l'Iran és el principal promotor de la violència en la societat iraniana d’avui dia.

 
La llei islàmica i el rentat de cervell entre els iranians

Segons va informar el periodista Aram Bolandpaz (Iran International TV), l’any 2019, es van realitzar 225 execucions sota la llei islàmica, quatre de les quals contra menors d’edat en el moment de cometre el delicte. La mateixa llei s’aplica també per delinqüents juvenils, alhora que la Xaria defineix l’edat de responsabilitat penal en 9 anys per les nenes i 15 pels nens.

Bolandpaz, crític amb el règim iranià, va sentenciar també a televisió que quatre dècades de rentat de cervell a les escoles i càstigs extrems en la societat iraniana signifiquen que la filla de Maryam fou criada per assegurar-se que executar la seva mare fos una victòria.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme