Infermeres de Catalunya exigeix a Torra el cessament de Vergés (ERC)

29 de juliol de 2020

Infermeres de Catalunya exigeix a Torra el cessament de Vergés (ERC)

El sindicat demana que "la Conselleria de Salut estigui dirigida per personal sanitari"

 
Redacció

La nefasta gestió de la pandèmia del virus xinès en mans de la consellera de Salut, Alba Vergés (ERC), i que l’ex-vicepresident Oriol Junqueras té la barra de qualificar com una “feina brutal, extraordinària i dificilíssima”, deixa Catalunya, a dia d’ahir, 28 de juliol de 2020, un total de 92.392 casos i 12.702 morts. El que suposa 1.677 morts per cada milió de catalans, situant-nos en el primer podi mundial en morts per milió per sobre de Sant Marino, amb 1.238 morts per milió d’habitants. Una gestió inexcusable, digna del més obscur dels ostracismes i per la qual el sindicat Infermeres de Catalunya ha exigit en una carta, dirigida al president de Catalunya, Quim Torra, el cessament de la consellera Alba Vergés i la destitució de la secretària general de Salut, Laura Pelay.

A la carta, signada per la presidenta del sindicat, Jessica Morillas Vázquez, Infermeres de Catalunya valora com a “inadmissible la gestió sanitària realitzada durant aquesta pandèmia”. Especialment, per la negativa a deixar-se “assessorar pels professionals que coneixen la sanitat pública catalana” i explicant que dels intents de contactar amb Alba Vergés “per fer palès la realitat” en què es trobava el sector d’infermeria, en cap moment s’ha rebut “cap resposta per part de la conselleria”, ni “tampoc s’han seguit les recomanacions i suggeriments sorgits de la realitat assistencial” dels personal sanitari.

 
La gestió d’una nefasta consellera

Entre els exemples de la mala gestió redactats a la carta d’Infermeres de Catalunya s’esmenten les “contractacions milionàries a empreses privades per dur a terme tasques de rastreig”, una “paga de reconeixement a la feina feta durant la pandèmia” que “deixa fora professionals indispensables en l’atenció de qualitat en la salut de les persones”, recordant també l’impagament als psicòlegs de la pandèmia, i la “manca d’equips de protecció personal”. A més del “menyspreu a les infermeres d’Atenció Primària”, l’obligació al “sobreesforç de professionals que parteixen d’unes condicions laborals precàries” i el polèmic protocol de condemna a mort als majors de vuitanta anys.

Infermeres de Catalunya considera que “les decisions preses per aquesta conselleria interfereixen en la qualitat de les cures i la bona atenció que la ciutadania es mereix per part de la sanitat pública d’aquest país”. I conclou que, a més el Govern faci dimitir Alba Vergés i Laura Pelay, “la Conselleria de Salut estigui dirigida per personal sanitari” i que el càrrec “pugui ser ocupat per una infermera”, no per una llicenciada en Economia i en Enginyeria Tècnica ni un llicenciat en Sociologia com Chakir El Homrani, o una llicenciada en Dret i en Ciències Polítiques com Laura Pelay; tots amb nul·la experiència en l'àmbit sanitari.

D’aquesta manera, possiblement hauríem pogut evitar la pena i la vergonya de tantes pèrdues innecessàries, l’amenaça d’un ensorrament econòmic i les restriccions de països com Alemanya, França o els Països Baixos sobre el turisme a Catalunya.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme