Illes Balears: Educació imposarà l’islam a les aules a petició de la Comissió Islàmica d’Espanya (CIE), que amenaça amb dur el govern balear als tribunals si no ho fa

9 de juliol de 2021

Illes Balears: Educació imposarà l’islam a les aules a petició de la Comissió Islàmica d’Espanya (CIE), que amenaça amb dur el govern balear als tribunals si no ho fa

Com a Catalunya, la CIE, el president del qual fou detingut el passat mes de març per finançar el terrorisme islamista, escollirà el professorat que impartirà les classes en dos o tres centres de petites localitats per evitar un efecte empadronament als municipis més grans

 
Redacció

En un paral·lelisme amb la implementació al Principat de Catalunya, la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears imposarà assignatures de religió islàmica a diverses escoles públiques de Mallorca.

Seguint la mateixa pauta, i segons el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, el professorat l’escollirà la Comissió Islàmica d’Espanya (CIE), el president de la qual fou detingut per finançar el terrorisme islamista el passat mes de març.

 
Com es durà a terme la mesura por-islam?

Per ara, la imposició de l’islam a l’aula pública es durà a terme en dos o tres centres escolars a mode de prova pilot, malgrat que se’n preveia l’aplicació en 10. Alhora, segons el director general, no s’escollirà cap escola en municipis grans per evitar un efecte empadronament, prenent d’exemple Palma.

Tanmateix, i com bé va succeir contra el conseller d’Educació al Principat, Josep Bargalló (ERC), una de les principals motivacions, en paraules de Morante a Última Hora, és dur l’islam a l’escola per contrarestar les amenaces de la CIE de dur el govern balear als tribunals.

 
A més, s'impartirà en àrab

Com era d’esperar, part de la comunitat educativa ja s’ha mobilitzat per evitar la irrupció de l’islam a l’escola, com ara al col·legi de Lloseta, rebutjant que s’ensenyi qualsevol religió a un centre públic perquè la fe ha de practicar-se a la llar.

Pel que fa a la llengua, malgrat que Morante matisa que les classes d’islam seran en castellà o català segons el projecte lingüístic del centre, l’islam només pot ensenyar-se en àrab, fet pel qual l’alumnat musulmà també recularà en matèria d’integració lingüística.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme