Igualada: s'instal·len càmeres de seguretat al costat de la discoteca Èpic, on va sortir la jove violada i de qui encara no se sap l'origen del agressors

26 de gener de 2022

Igualada: s'instal·len càmeres de seguretat al costat de la discoteca Èpic, on va sortir la jove violada i de qui encara no se sap l'origen del agressors

La videovigilància igualadina forma part d’un pla per promoure les polítiques de seguretat que ha anat acompanyat de la incorporació de vuit agents de la Policia Local i també d’un reforç del patrullatge, entre altres mesures

 
Redacció

Dilluns passat, 24 de gener de 2022, a la capital de l'Anoia, Igualada, es van instal·lar càmeres de seguretat al polígon de les Comes, a tocar de la discoteca Èpic, on va sortir la jove violada i de qui encara no se sap l'origen del agressors.

 
D'on és l'origen dels agressors de la violació a la menor d'edat?

Tal com avança Regió7, l'Ajuntament d'Igualada, l'alcalde del qual és Marc Castells (PDeCAT), ha presentat la instal·lació de noves càmeres de seguretat a la ciutat. Una d’aquestes està ubicada al polígon de les Comes a escassos 100 metres de la discoteca Èpic, que és el local d’on va sortir la jove que va patir una brutal agressió sexual la nit del 31 d’octubre a l’1 de novembre passat.

Tanmateix, la tinent d’alcalde i regidora de seguretat d’Igualada, Carlota Carner (PDeCAT), ha assegurat que la violació i la instal·lació de les càmeres de seguretat són dos temes diferents. En aquest sentit, ha dit que la videovigilància forma part d’un pla per promoure les polítiques de seguretat que ha anat acompanyat de la incorporació de vuit agents de la Policia Local i també d’un reforç del patrullatge, entre altres mesures.
 
Les càmeres són prou?

A tot això, segons ha explicat el regidor de mobilitat d’Igualada Miquel Vives (PDeCAT), s’han instal·lat cinc de les vint càmeres que contempla el pla actual. La de la cruïlla entre els carrers d’Itàlia i Gran Bretanya, és l’única que no es troba en cap punt d’entrada o sortida de la ciutat. De la resta de càmeres instal·lades avui, una es troba a la zona de ponent, una altra a la zona de Llevant, una a l’entrada des de la sortida 555 de l'A-2, i una altra a l’entrada per la Malloles.
Aquestes càmeres s’uneixen a les que actualment ja hi ha en funcionament al centre de la ciutat. Segons el regidor, els punts on s’han ubicat els dispositius de videovigilància són estratègics i són aquells on hi ha més trànsit i afluència de gent. El control d’aquestes càmeres està en mans de la policia local i les imatges queden registrades sense que se’n faci un seguiment en directe. Vives (PDeCAT) ha assegurat també que amb les càmeres seguim tot el protocol per garantir els drets de tothom, en especial la llei orgànica de protecció de dades.

Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme