Hospitalet de Llobregat: ingressen a presó dos homes de nacionalitat espanyola i dominicana, ambdós de 23 anys, per robar a l'interior de domicilis

4 de novembre de 2021

Hospitalet de Llobregat: ingressen a presó dos homes de nacionalitat espanyola i dominicana, ambdós de 23 anys, per robar a l'interior de domicilis

Els agents policials van tenir coneixement, gràcies a l’avís d’un ciutadà, que dos homes havien saltat d’un terrat comunitari a un altre i volien forçar una finestra, amb la intenció d’accedir a l’interior d’un domicili

 
Redacció

Ahir, dimecres 3 de novembre de 2021, a l'Hospitalet de Llobregat, van ingressar a presó dos homes de nacionalitat espanyola i dominicana, ambdós de 23 anys, per robar a l'interior de domicilis.

 
Qui són? Com pretenien?

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat van detenir el passat dimecres, 27 d’octubre de 2021, dos individus, de nacionalitats espanyola i dominicana, tots dos de 23 anys i veïns del municipi, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força, entrada a vivenda aliena, detenció il·legal, lesions, robatori amb violència i desobediència als agents de l’autoritat.

Els fets van succeir el mateix dia, cap a les deu del matí, quan els agents policials van tenir coneixement, gràcies a l’avís d’un ciutadà, que dos homes havien saltat d’un terrat comunitari a un altre i volien forçar una finestra, amb la intenció d’accedir a l’interior d’un domicili.

Immediatament, les dotacions policials es van adreçar al lloc on van comprovar que dos individus haurien intentat accedir a diferents pisos. Ràpidament, els agents es van situar a les diverses sortides que hi podrien tenir, per tal d'evitar la seva evasió, i van començar a pujar cap als nivells superiors de l’edifici impedint la fugida dels autors.

Els lladres, en advertir la presència policial, van intentar fugir pel terrat. Fins i tot, un d’ells es va despenjar per la façana fins arribar al carrer tot i que els agents, en col·laboració amb la Policia Local d’Esplugues de Llobregat, van aconseguir aturar-lo i detenir-lo.

Minuts més tard, van localitzar i detenir el segon lladre, el qual s’havia amagat sota un llit d’un dels pisos forçats.

Cal esmentar que els agents, mentre feien les comprovacions pertinents a tots els pisos de l’edifici, van localitzar un home lligat amb una camisa i amb ferides a la cara. Els dos lladres haurien aconseguit accedir en aquest pis per la finestra de la cuina i haurien colpejat la víctima amb la intenció de sostreure els seus diners.

Els arrestats, amb 23 antecedents policials, van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó.

 
Mesures penals

El robatori és un delicte consistent en apoderar-se dels béns o drets aliens mitjançant l'ús de la força o la intimidació. L'acció de robar, per tant, només pot definir-se a partir del mitjà utilitzat per apropiar-se de l'objecte aliè.

Així mateix, els delictes de robatori es tipifiquen en el Codi Penal en els article 237 a el 242, ambdós inclosos. En aquest cas, s'aplicarà l'article 237 del mateix cos legal. A més, l'article 240 assenyala que el culpable de robatori amb força en les coses serà castigat amb la pena de presó de un a tres anys. Per altra banda, es podria tenir en compte la pena agreujada, de dos a cinc anys de presós, segons tipifica l'article 242, quan el culpable de robatori l'hagi comès amb violència o intimidació en les persones.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme