Hongria: Viktor Orbán commemora l'alçament hongarès contra el comunisme del 1956 i adverteix als hongaresos de l'amenaça de l'esquerra, la UE i les empreses de xarxes socials

27 d'octubre de 2021

Hongria: Viktor Orbán commemora l'alçament hongarès contra el comunisme del 1956 i adverteix als hongaresos de l'amenaça de l'esquerra, la UE i les empreses de xarxes socials

Viktor Orbán, primer ministre hongarès, s'erigeix com la garantia contra el bloc globalista i la pedra angular del nacionalisme a Europa, de la mà de dos països nacionals conservadors europeus, Hongria i Polònia

 
Redacció

Dissabte passat, 23 d'octubre de 2021, a Budapest, el primer ministre d'Hongria Viktor Orbán va commemorar l'alçament hongarès popular el 1956 contra el comunisme i va advertir als hongaresos de l'amenaça de l'esquerra, la UE i les empreses de xarxes social. Aquesta ha estat una demostració de força de Fidesz, partit conservador i demòcrata cristiana hongarès, de cara a les eleccions legislatives de l'abril de 2022.

 
Saber qui ets i d'on véns per poder anar on vols

Orbán va traçar les línies de la batalla cultural contra l'esquerra hongaresa, els seus patrocinadors internacionals, en concret la Unió Europea, i la premsa estrangera i les empreses Big Tech, les quals apliquen la censura a les xarxes socials.


En un apassionat i ampli discurs commemorant l'aixecament de 1956 contra l'aleshores govern titella comunista del país, Orbán va recordar que els hongaresos van rebel·lar-se, no van amagar-se i es van posar al costat correcte de la història: la lluita per la independència i contra l'ocupant comunista.
A tot això, el primer ministre hongarès va comparar l'aixecament de 1956 amb les protestes contra el govern d'esquerres que van precedir el seu el 2006, després d'una diatriba carregada d'improperis en què l'ex-primer ministre Ferenc Gyurcsány, encara un polític líder de l'oposició i titllat per l'opinió pública hongaresa com el fantasma del Parlament. va admetre que el seu partit havia mentit al poble hongarès per guanyar les eleccions, tal com es filtrar aleshores.


 
Crítica conservadora contra les imposicions de l'esquerra, la UE i les empreses de les xarxes socials

En aquest sentit, Orbán ha recordat, a més, que quan el seu partit va tornar al govern el 2010 i va propulsar els beneficis addicionals de les multinacionals i va fer que el FMI no interferís a Hongria, va ser atacat per tota la Unió Europea.

Ha insistit que també va ser criticat quan el seu govern va aturar els immigrants il·legals, defensant les fronteres hongareses. Així mateix, ha insistit que Hongria no serà allò que Brussel·les vulgui sinó allò que els hongaresos decideixin, en clara al·lusió que la Comissió Europea demana que Hongria combregui amb els valors comuns a la Unió Europea.

Orbán, acte seguit, ha constatat que el seu govern és la garantia contra el bloc globalista i la pedra angular del nacionalisme a Europa de la mà de dos països nacionals conservadors europeus, Hongria i Polònia, motiu pel qual se solidaritza amb el Tribunal Constitucional polonès, el qual ha dictaminat que el dret de la UE no pot tenir la supremacia sobre la constitució polonesa.

A tot això, Orbán ha carregat contra el model de guerra contemporani fent un símil amb els ocupants comunistes de temps enrere, titllant Facebook i Twitter de comissaris polítics amb la censura com a arma de foc per decidir com ha de pensar l'opinió pública, sent així la principal amenaça de la democràcia liberal.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme