Hongria, Sèrbia i Costa Rica: els nacionalistes i conservadors guanyen les eleccions als seus països, l'hongarès Viktor Orbán, el serbi Aleksandar Vucic i el costa-riqueny Rodrigo Chaves

4 d'abril de 2022

Hongria, Sèrbia i Costa Rica: els nacionalistes i conservadors guanyen les eleccions als seus països, l'hongarès Viktor Orbán, el serbi Aleksandar Vucic i el costa-riqueny Rodrigo Chaves

Segons l'actual primer ministre hongarès, escollit un quart mandat, la política democràcia-cristiana, la política cívica conservadora i la política patriòtica no són el passat sinó el futur

 
Redacció

Ahir, diumenge 3 d'abril de 2022, a Hongria, Sèrbia i Costa Rica els nacionalistes i conservadors van guanyar les eleccions als seus països, concretament l'hongarès Viktor Orbán, el serbi Aleksandar Vucic i el costa-riqueny Rodrigo Chaves.

 
Hongria contra l'esquerra

El primer ministre nacionalista i conservador d'Hongria, Viktor Orbán, ha guanyat un quart mandat consecutiu, igual que l'alemanya Angela Merkel, malgrat que l'establishment de l'esquerrae, l'extrema esquerra i fins i tot l'extrema dreta s'hagin unit per intentar destituir-lo a les urnes.
En un discurs de victòria davant els partidaris del seu partit Fidesz-KDNP ahir diumenge, el primer ministre Orbán va elogiar el seu triomf electoral l'esquerra hongaresa, l'esquerra internacional a tot arreu, els buròcrates europeus de Brussel·les, l'imperi de George Soros, amb tots els seus diners i els mitjans de comunicació internacionals anti-conservadorisme al·legant que 'la política democràcia-cristiana, la política cívica conservadora i la política patriòtica no són el passat sinó el futur'.

 
Auge de la Sèrbia populista de dreta

Un recompte oficial anticipat de les eleccions nacionals de Sèrbia ha confirmat la victòria contundent del president de Sèrbia, Aleksandar Vucic i el seu partit populista, el qual és un dels principals aliats importants de Rússia a la regió dels Balcans. De fet, el nou govern entrant ja ha comunicat a través de Vucic que s'enfrontarà a decisions difícils, però que intentarà mantenir relacions amistoses amb l'aliat eslau històricament proper, Rússia.
D'altra banda, la majoria dels partits que es van presentar a les eleccions eren pertanyents a la dreta, cosa que reflecteix els sentiments predominantment conservadors entre els 6,5 milions de votants de Sèrbia. Per primera vegada, però, una coalició d'esquerra verda va arribar al parlament, reflectint l'interès creixent del públic pels problemes ambientals abandonats al país balcànic.

 
Costa Rica, també conservadora

Després de la victòria, el candidat del conservador Rodrigo Chaves, del Partit Progrés Social Democràtic, ha anunciat que treballarà per crear ocupació, reduir el cost de la vida, i els alts nivells de pobresa del país costa-riqueny. A més, ha renegat de la tradició i els valors de la vella classe política costa-riquenya de l'esquerra, acostumada a governar en completa apacibilitat democràtica.

Partidari d'un caràcter frontal i allunyat de la correcció política, tampoc no ha dubtat a atacar la premsa amb etiquetes com 'canalles' i 'mentiders'. Així mateix, Chaves té clar que cal reduir la mida de l'Estat, les càrregues socials i els obstacles a la inversió i l'emprenedoria, però sobretot ha posat l'accent contra la corrupció dels partits tradicionals.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme