Greg Abbott (Gov. Rep. Texas) proposa com defensar la policia texana

20 d'agost de 2020

Greg Abbott (Gov. Rep. Texas) proposa com defensar la policia texana
Fotografia per: Miguel Gutierrez Jr./POOL via The Texas Tribune

A qualsevol ciutat de Texas que deixi de finançar el seu departament de policia se li congelarà l’impost sobre la propietat

 
Redacció

En el marc propagandístic de l'esquerra radical nord-americana per animar els municipis a deixar de finançar la policia, la ciutat d’Austin, Texas, va votar recentment per a redirigir uns 21 milions de dòlars al finançament dels serveis socials locals, programes d’ajuda a la salut mental i accessos a l’alimentació, l’habitatge i l’avortament, entre d’altres. Uns altres 80 milions de dòlars seran redistribuïts a serveis municipals similars, i 49 milions s’invertiran en el Reimagine Safety Fund, proposta que té com a objectiu proporcionar alternatives de seguretat pública i suport comunitari, així com vigilància.

Dan Patrick, vice-governador republicà de Texas, va mostrar-se amoïnat pels fets durant una conferència de premsa a Fort Worth, considerant que “si qualsevol altre batlle de qualsevol ciutat de Texas pretén ser tan irresponsable com ho ha estat Austin, vindrà el caos i els seus ciutadans estaran en perill”. Tot recordant que va ser gràcies a l’actuació de les forces del Departament de Seguretat Pública de Texas, “en centenars que van acudir en ajuda i recusació del Departament de Policia d’Austin, que la localitat no va esdevenir un altre Seattle o un altre Portland”.

 
La proposta de Greg Abbott

Abans que més ajuntaments de Texas votin per retirar el finançament de la policia adscrivint-se a les proclames de l'esquerra radical, és possible que els funcionaris locals vulguin esperar i veure si guanya presència una nova proposta ideada pel governador republicà de Texas, Greg Abbott, per a “mantenir la seguretat” que les comunitats texanes “mereixen avui”.

La proposta consistiria en una nova legislació mitjançant la qual els municipis que deixin finançar els departaments de policia no puguin recaptar ingressos a través de l’augment dels impostos sobre la propietat, car aquests seran “congelats”. Una defensa contra “les ciutats que posin en perill els residents en reduir l’aplicació de la llei” i que, segons Abbott, “no haurien de poder fer mitja volta i obtenir més dòlars a través dels impostos sobre la propietat”.

Per contra, els demòcrates de Texas van limitar-se a emetre un comunicat atacant Abbott per la gestió del virus xinès. A més, insistint que aquesta mesura contra l’eliminació de la llei i la cessió del finançament policial són tan sols una “distracció” per evitar assumir les morts per la Covid-19 a l’estat de Texas sense esmentar que estats demòcrates com Nova Jersey o Nova York en superen i tripliquen respectivament la xifra.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme