Grècia: la policia grega reforça la guàrdia a la frontera per aturar la immigració il·legal afganesa

12 d'octubre de 2021

Grècia: la policia grega reforça la guàrdia a la frontera per aturar la immigració il·legal afganesa

250 oficials addicionals s'uniran a la força fronterera de 1.500 efectius durant diversos mesos, i es contractaran prop de 800 efectius addicionals de guàrdia fronterera per a personal aeroports i regions properes a la frontera greco-turca

 
Redacció

Grècia ha decidit endurir la política fronterera. Així mateix, la policia grega reforça la guàrdia a la frontera per aturar la immigració il·legal afganesa. D0aquesta manera, la frontera del país hel·lènic amb Turquia quedarà protegida.
 
Quin és el detall de la mesura fronterera?

250 oficials addicionals s'uniran a la força fronterera de 1.500 efectius durant diversos mesos, amb un nombre que augmentarà des dels prop de 1.000 a principis de l'any passat. A més, també es contractaran prop de 800 efectius addicionals de guàrdia fronterera per a personal aeroports i regions properes a la frontera greco-turca.

L'augment ha estat esperonat en part per l'adquisició dels talibans a l'Afganistan, segons les autoritats gregues. Al seu torn, Grècia ha endurit la seva política d'immigració i la policia fronterera durant els darrers dos anys, ampliant un mur al llarg de la seva frontera terrestre amb Turquia i instal·lant una xarxa de vigilància d’alta tecnologia per intentar dissuadir els sol·licitants d’asil de fer la travessia.

 
La Unió Europea fa aigües en la política anti-immigratòria

El ministre grec d'Immigració, Notis Mitarachi, va dir ahir, dilluns 11 d'octubre de 2021, que un nombre creixent de països de primera línia de la Unió Europea pressionaven la Comissió Europea, el poder executiu de la UE, per dur a terme una acció més dura per dissuadir la immigració.

Així mateix, Mitarachi alerta que Europa no és fronterera amb països en guerra i advoca per redefinir el funcionament (la política immigratòria) i el funcionament de la seguretat fronterera.

D'altra banda, Polònia i Lituània en els darrers mesos han estat lluitant per fer front a un nombre inusualment elevat d'immigrants, la majoria procedents de l'Iraq i l'Afganistan, que arriben a les seves fronteres amb Bielorússia. Acusen el govern de bielorús d’encoratjar el flux d'immigrants a exercir pressió sobre tota la UE.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme