Grècia: el govern conservador hel·lènic adopta la mesura d'ampliar el mur fronterer amb Turquia per aturar la immigració il·legal

31 d'agost de 2022

Grècia: el govern conservador hel·lènic adopta la mesura d'ampliar el mur fronterer amb Turquia per aturar la immigració il·legal

El ministre grec conservador d'immigració, Notis Mitarakis, sosté que cada Estat membre de la Unió Europea ha de protegir les seves fronteres i això vol dir no permetre les entrades d'immigrants il·legals ni a les fronteres terrestres ni marítimes

 
Redacció

Divendres passat, 26 d'agost de 2022, a Grècia, el govern conservador hel·lènic va adoptar la mesura d'ampliar el mur fronterer amb Turquia per aturar la immigració il·legal.

 
Grècia vol salvar els grecs de la immigració il·legal

El consell de seguretat nacional de Grècia ha acordat augmentar la longitud del mur fronterer, situat a la regió d'Evros, i també s'incrementaran les patrulles al llarg de la frontera amb Turquia per evitar que els immigrants il·legals entrin al país hel·lènic.

El ministre grec conservador d'immigració, Notis Mitarakis, que havia anunciat anteriorment que el mur fronterer d'Evros s'incrementaria uns 50 milles, va estar present a la reunió del consell de seguretat nacional, segons informa el diari Ekathimerini. En aquest sentit, Mitarakis ha afirmat que 'no podem parlar d'una Europa tancada, però tampoc podem tenir una Europa on els traficants decideixin qui pot entrar' després d'anunciar l'ampliació del mur fronterer.

A més, Mitarakis sosté que el dret de cada Estat membre de la Unió Europea a protegir les seves fronteres és clar i això vol dir no permetre les entrades d'immigrants il·legals ni a les fronteres terrestres ni marítimes. Per aquest motiu, el govern conservador hel·lènic es manté ferm en asseverar que Grècia no tornarà a ser una porta d'entrada per a centenars de milers d'individus estrangers que intenten entrar il·legalment al vell continent.

De fet, Mitarakis ha comunicat que diàriament es fan entre 1.500 i 1.700 intents de travessia il·legal i des de principis d'enguany uns 7.900 immigrants il·legal han aconseguit accedir de manera il·legal a Grècia, sent 1.100 només durant aquest mes d'agost. A tot això, el sumatori de gener ençà és de 40.000 immigrants il·legals que han estat detinguts per la policia fronterera grega per intentar creuar il·legalment la frontera.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme