Grècia: el govern conservador grec ampliarà el mur d'acer a la frontera amb Turquia després dels atacs violents d'immigrants

2 de juny de 2022

Grècia: el govern conservador grec ampliarà el mur d'acer a la frontera amb Turquia després dels atacs violents d'immigrants

El país hel·lènic acusa Turquia d'instrumentalitzar la immigració com a mitjà per exercir pressió sobre els països de la UE, mentre la Comissió de la UE no paga la construcció del mur a les seves fronteres exteriors

 
Redacció

Dilluns passat, 30 de maig de 2022, a Grècia, el govern conservador grec va decidir ampliar el mur d'acer a la frontera amb Turquia després dels atacs violents d'immigrants.

 
Ja n'hi ha prou d'aquest color, segons el govern conservador hel·lènic

Les autoritats gregues proposen una ampliació important d'un mur al llarg de la frontera del país amb Turquia. Cerquen, al seu torn, el suport financer de la Unió Europea per a la construcció addicional. Així mateix, Notis Mitarachi, el ministre grec d'immigració, va dir que el mur d'acer s'allargaria de 40 a 120 quilòmetres (25 a 75 milles), i les obres de construcció començaran a final d'enguany.
En paraules de Mitarachi, és una decisió del govern conservador hel·lènic ampliar encara més el mur fronterer. Han demanat finançament europeu, i no s'han exposat més detalls sobre el cost previst del projecte.

 
Aturar l'amenaça de la immigració

Grècia ha acusat Turquia, veïna i també membre de l'OTAN, d'instrumentalitzar la immigració com a mitjà per exercir pressió sobre els països de la UE. Aquesta és una afirmació rebutjada per Ankara, que diu que ha suportat una càrrega desproporcionadament pesada, acollint uns 4 milions de refugiats, la majoria dels quals van fugir de la guerra civil a la veïna Síria.

L'any passat, dotze països, inclosa Grècia, van sol·licitar finançament de la UE per als murs fronterers que actualment estan finançats pels pressupostos nacionals. Actualment, tanmateix, la Comissió de la UE no paga la construcció del mur a les seves fronteres exteriors, argumentant que esgotaria fons d'altres activitats relacionades amb la immigració, incloent aquí el finançament de l'agència de protecció de fronteres de la UE, Frontex.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme