Grècia: 6 de cada 10 grecs consideren que reduir la immigració és una alta prioritat pel govern hel·lènic

16 de febrer de 2022

Grècia: 6 de cada 10 grecs consideren que reduir la immigració és una alta prioritat pel govern hel·lènic

El país hel·lènic va ser la principal entrada de més d'un milió dimmigrants il·legals a la Unió Europea durant el punt àlgid de la crisi de la immigració il·legal entre el 2015 i principis del 2016

 
Redacció

Recentment, a Grècia, s'ha sabut mitjançant una enquesta d'opinió pública que 6 de cada 10 grecs consideren que reduir la immigració és una alta prioritat pel govern hel·lènic.

 
El país hel·lènic diu prou immigració il·legal

Un total del 58% dels grecs diu que rebutjar els nivells d'immigració actuals hauria de ser una alta prioritat per al govern hel·lènic, mentre que un altre 23% va dir que era una prioritat mitjana.

D'altra banda, segons manifesta l'enquesta, que va ser publicada per YouGov la setmana passada, només un 5% dels enquestats considera que no és una prioritat per a ells, segons informa el diari Ekathimerini.

 
Quina percepció de la immigració es tenen en altre països occidentals?

L'enquesta també es va fer a altres països. En aquest sentit, se'n destaca que el 44% dels francesos, el 43% dels suecs i el 42% dels hongaresos i italians pensen que reduir la immigració hauria de ser una alta prioritat per al govern.

Segons l'enquesta, en canvi, els canadencs eren els menys preocupats per reduir el nombre d'immigració, i de fet el Canadà per tant constitueix l'únic país on la majoria dels enquestats no considera la reducció de la immigració com una prioritat alta o mitjana.

 
Grècia, descontrolada: immigració il·legal per terra, mar i aire

El control de la immigració ha estat un tema important a Grècia des de fa anys, ja que el país hel·lènic va ser la principal entrada de més d'un milió dimmigrants il·legals a la Unió Europea durant el punt àlgid de la crisi de la immigració il·legal entre el 2015 i principis del 2016.

Així mateix, el 2020, una enquesta va trobar que el 76% dels grecs estava a favor de la dura política de control de fronteres promulgada per l'actual govern conservador i més de vuit de cada deu estaven preocupats per l'actitud de Turquia envers la situació al llarg de la frontera compartida dels dos països.

A més, del 2020 ençà, el govern grec ha fet més moviments per reforçar la frontera, inclòs el reforç de les barreres frontereres a la seva frontera terrestre nord amb Turquia i el desplegament de més personal a la regió fronterera, completant una barrera fronterera l'agost passat.

Això no obstant, mentre que altres rutes dels immigrants il·legals cap a la Unió Europea van créixer l'any passat, com la ruta cap a les illes Canàries espanyoles i la ruta dels immigrants il·legals de la Mediterrània central cap a Itàlia, la ruta cap a Grècia s'ha mantingut en nivells baixos el 2020 i el 2021 segons les estadístiques de l'ACNUR.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme