Girona: l'alcaldessa Marta Madrenas (JxCat) farà que l'ajuntament es personi com acusació particular perquè els jutjats empresonin els delinqüents

24 de febrer de 2022

Girona: l'alcaldessa Marta Madrenas (JxCat) farà que l'ajuntament es personi com acusació particular perquè els jutjats empresonin els delinqüents

A tal efecte, quan Mossos o Policia Municipal detinguin un d'aquests multireincidents, ho comunicaran al consistori; i a partir d'aquí, l'Ajuntament gironí mirarà com ser acusació i comparèixer al jutjat quan el delinqüent passi a disposició

 
Redacció

Avui, 24 de febrer de 2022, a Girona, l'alcaldessa Marta Madrenas (JxCat) ha comunicat que el consistori gironí farà d'acusació perquè els jutjats empresonin els multireincidents o els allunyin de la ciutat.

 
L'ajuntament gironí diu prou delinqüents

Tal com ha avançat El Gerió Digital, l'Ajuntament de Girona vol fer d'acusació perquè els jutjats enviïn a presó els multireincidents o els allunyin de la ciutat. En aquest sentit, l'alcaldessa, Marta Madrenas (JxCat), explica que d'entrada començaran pels casos més flagrants: aquells delinqüents que acumulen més de 50 antecedents penals.

De fet, subratlla que en els últims dies la policia n'ha detingut dos que actuaven a la ciutat. Un atracava vianants i l'altre robava a comerços del Barri Vell. Però poques hores després, ja tornaven a ser al carrer. Per aquesta raó, Madrenas (JxCat) manifesta que el sistema judicial té un problema greu, i la veritat és que tant la policia com ella mateixa se senten molt frustrats.

 
Dades delinqüencials gironines

D'una banda, els robatoris amb força s'han reduït un 25%, els delictes amb violència ho han fet un 33%; i, d'altra banda, les detencions han augmentat un 9%. Madrenas (JxCat), així mateix, apunta que han baixat substancialment aquell grup de delictes que creen més alarma social. Ara bé, més enllà de les dades, l'alcaldessa gironina també admet que des de fa tres setmanes hi ha hagut un repunt de robatoris a comerços del centre de Girona. Sobretot a la zona del Barri Vell, on els lladres entren de nit quan l'establiment és tancat.

La indignació dels gironins ha augmentat perquè els detinguts, després de passar a disposició judicial, a la tarda tornen a ser al carrer. Hi ha sensació d'impunitat, subratlla l'alcaldessa de Girona, encara s'accentua més si es té en compte que alguns delinqüents superen els 50 antecedents i ja acumulen condemnes prèvies.

 
Mesures contra la delinqüència

Atès que hi ha delinqüents amb antecedents penals que tornen a delinquir tan bon punt surten del jutjat, l'Ajuntament de Girona vol fer d'acusació perquè els jutjats enviïn a presó els multireincidents o bé els allunyin de la ciutat. D'aquesta manera, la proposta, que ara s'està estudiant des dels serveis jurídics, es va acordar durant la reunió de la Junta Local de Seguretat. A tal efecte, quan Mossos o Policia Municipal detinguin un d'aquests multireincidents, ho comunicaran al consistori; i a partir d'aquí, l'Ajuntament mirarà com ser acusació i comparèixer al jutjat quan el delinqüent passi a disposició.

Madrenas (JxCat), per tant, constata que portaran els advocats del consistori gironí i faran pressió perquè el multireincident ingressi a presó, i si no, que li imposin una ordre d'allunyament de la ciutat.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme