Girona: desmantellada una banda d’immigrants marroquins i algerians dedicada al tràfic d’immigrants il·legals entre Algèria, Espanya i França

6 d'agost de 2021

Girona: desmantellada una banda d’immigrants marroquins i algerians dedicada al tràfic d’immigrants il·legals entre Algèria, Espanya i França

Els immigrants il·legals eren traslladats des d’Algèria en embarcacions que, sovint, realitzaven travesseres de 4.000km diaris per, a canvi d’un pagament addicional, ser duts fins a França des d’Almeria, Múrcia o Girona

 
Redacció

A començaments d’agost d’enguany, la Guàrdia Civil va desarticular una banda de 18 immigrants d’origen algerià, liderada per un darrer d’origen marroquí, que afavoria la immigració il·legal entre Algèria, Espanya i França des de Múrcia i Girona, municipi amb un 21% d’immigració segons l’Idescat i on s’hi trobaven 7 dels integrants. Tanmateix, la investigació roman oberta i, per ara, no es descarten més detencions.

 
Modus operandi de la banda criminal

A fi d’augmentar els beneficis, cada embarcació podia realitzar travesseres de fins a 4.000km en un dia en diversos trajectes entre Almeria i Girona, sovint conduint ininterrompudament les 24 hores.

En el cas a Catalunya, els integrants de la banda al país realitzaven el trasllat d’immigrants il·legals de Girona a França si aquests realitzaven un pagament addicional per no romandre a Múrcia o Almeria.

 
Mesures penals

Amb tot, comptabilitzant 9 dels immigrants de la banda que hauran d’entrar a presó, els delictes pels quals s’acusa constitueixen penes de, en el cas de la pertinença a una organització criminal i segons l’article 570 del Codi Penal, 2 a 5 anys de presó. Així com també una pena de 4 a 8 anys de presó per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers segons l’article 318.

A més, i en tractar-se d’una privació de la llibertat superior a un any, la suma de les penes encetaria la deportació segons l’article 57 de la Llei d’Estrangeria.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme