Girona: 1.200 veïns i comerciants s’alcen contra la inseguretat, la delinqüència i la brutícia del Barri Vell del govern de Marta Madrenas (JxCat)

17 de març de 2021

Girona: 1.200 veïns i comerciants s’alcen contra la inseguretat, la delinqüència i la brutícia del Barri Vell del govern de Marta Madrenas (JxCat)

Els veïns del Barri Vell recriminen a la batllessa Madrenas la situació de deixadesa, delinqüència, i manca de promoció econòmica del centre històric: s'han unit contra la gestió nefasta de l’Ajuntament i per la millora de l’entorn


Redacció

Els veïns del Barri Vell de Girona han explicat els seus problemes quotidians en l’escrit que han presentat a la batllessa gironina Marta Madrenas (JxCat): el centre històric gironí està patint la inseguretat, la delinqüència i la brutícia.

Es duen a terme actes violents cap a persones i animals de companyia; robatoris i furts constants a vianants i comerços; i aldarulls i baralles provocats per gent amb un índex alt d’alcohol o drogues o assetjament vers adolescents, sobretot del sexe femení. Així mateix, el veïnat també ha protestat contra la brutícia i manca de cura respecte dels carrers i espais públics.

 
La inseguretat, pa de cada dia

La promotora de l’acció és Maria Vidal, una veïna que va patir una agressió el mes passat, quan un individu va clavar una puntada de peu al seu gos i, quan un veí li va recriminar l’acció, va ser amenaçat amb un ganivet. Es tracta d’un cas més d’entre molts, que finalment han portat a la creació d’un grup de Whatsapp en què els veïns han organitzat una recollida massiva de firmes per protestar contra la situació generalitzada de negligència i incivisme. Han obtingut 1.200 firmes en pocs dies.

L’acció posa en el punt de mira La Sopa, un centre d’acollida que provoca la presència de MENA i persones amb addicions i perfil delictiu a la zona. I per altra banda, en la línia habitual d’irresponsabilitat de la gestió de Madrenas, l’Ajuntament de Girona ha negat que la delinqüència hagi incrementat en la zona i ha apuntat a una mera “sensació d’inseguretat”, quan les dades demostren el contrari.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme