Georgina Oliva (ERC): Catalunya ha sostingut més de 8.800 MENA des del 2016, un 70% dels quals continua rebent diners i ajudes

31 de gener de 2021

Georgina Oliva (ERC): Catalunya ha sostingut més de 8.800 MENA des del 2016, un 70% dels quals continua rebent diners i ajudes

Paral·lelament, PSOE i ERC volen modificar la Llei d'Estrangeria per facilitar l’accés a l'habitatge dels MENA, renovar el permís de residència i concedir-los la ciutadania

 
Redacció

Segons va assenyalar dijous passat, 28 de gener de 2021, a Els Matins de TV3 Georgina Oliva (ERC), secretària d’Infància, Adolescència i Joventut del Govern de Catalunya, Catalunya ha atès més de 8.800 MENA des del 2016.

Un nombre que, d'aleshores ençà i comptant amb 807 MENA arribats durant la pandèmia, s’ha “triplicat i quadruplicat” —en tres anys, passant de 800 a més de 3.700 places residencials— augmentant-ne conseqüentment la inversió i despesa públiques.

 
MENA ja majors d'edat, encara sota tutuela de la Generalitat

Oliva (ERC), qui reblava que la gestió dels MENA l’any 2018 estava “esgotant tots els recursos de les entitats, de la Direcció General i dels edificis”, explica també que almenys el 70% dels MENA arribats des del 2017 segueixen sota tutela de la Generalitat. I, actualment, dels 5.400 que atenen els sistemes de protecció catalans, 3.500 són ja majors d’edat.

 
PSOE i ERC, aliats per modificar la Llei d'Estrangeria

Segons Ferran Rodríguez, convidat també a Els Matins i president de la Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA), el motiu pel qual els MENA continuen sota tutela després d’assolir la majoria d’edat és el conflicte amb la Llei d’Estrangeria, que el director general d’Immigracions espanyol, Santiago Yerga (PSOE), ha promès modificar.

Concretament, la reforma de la Llei d’Estrangeria pretén facilitar l’accés a l'habitatge dels MENA, regulades als articles 196, 197 i 198; a fi que, segons Oliva (ERC), almenys 6.000 ex-MENA renovin el permís de residència i puguin accedir al permís laboral i, finalment, concedir-los la ciutadania en un temps rècord.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme