Gemma Geis (JxCat) contradiu el TSJC i manté el català com a llengua vehicular de les PAU (Selectivitat)

9 de juny de 2021

Gemma Geis (JxCat) contradiu el TSJC i manté el català com a llengua vehicular de les PAU (Selectivitat)

El 95% dels 40.000 alumnes que han fet la selectivitat han escollit el català com a llengua per defecte per fer les proves malgrat l'embat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la llengua catalana

 
Redacció

Dilluns, 7 de juny de 2021, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va tornar a fallar contra la llengua catalana, determinant que l’alumnat havia de triar individualment la llengua dels exàmens de les PAU (Proves d'Accés a la Universitat) entre el català, el castellà i l’aranès.

Aquesta decisió, però, contradiu la pràctica vigent, segons la qual el català és l’idioma vehicular de la popularment coneguda selectivitat.

 
Fermesa pro-català

Això no obstant, la flamant consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis (JxCat), ha mantingut per defecte la pràctica dels anys anteriors, malgrat la interlocutòria del TSJC. Així mateix, el 95% dels alumnes que han fet la selectivitat han escollit el català per fer les proves.

Això no obstant, la comunicació sobre la opcionalitat de les llengües s'ha reforçat, facilitant que cada alumne escollís l’idioma que individualment volgués. En aquest sentit, tan sols un 5% dels 40.000 alumnes catalans que han fet les PAU han optat pel castellà o l'aranès.

 
Quina és la salut del català avui?

Es tracta d’un nou embat contra la llengua catalana, que es troba en retrocés: només vora un 36% de la població de Catalunya és catalanoparlant habitual, segons l’EULP (Enquesta d'usos lingüístics de la població) de 2018.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme