Garrigàs (Alt Empordà): detinguts dos marroquins de 24 i 29 anys per haver destruït un bosc per plantar-hi més de 1.600 plantes de marihuana

27 de setembre de 2021

Garrigàs (Alt Empordà): detinguts dos marroquins de 24 i 29 anys per haver destruït un bosc per plantar-hi més de 1.600 plantes de marihuana

Els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Figueres van tenir coneixement de l'existència d’una plantació de marihuana, al terme municipal de Garrigàs, en una zona forestal a prop del riu Fluvià

 
Redacció

Tal com avançava Empordà.info, van ser detinguts dos marroquins de 24 i 29 anys per haver destruït un bosc per plantar-hi més de 1.600 plantes de marihuana el passat 21 de setembre de 2021, a Garrigàs, Alt Empordà. Els Mossos d’Esquadravan van detenir dos homes de nacionalitat marroquina i sense domicili conegut respectivament, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, receptació i tinença d’armes.


 
Com s'ha destapat el cas?

A mitjans del mes de setembre d'enguany, 2021, els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Figueres van tenir coneixement de la possible existència d’una plantació de marihuana, dins el terme municipal de Garrigàs, en una zona forestal amb vegetació molt densa prop del riu Fluvià.


Així mateix, la setmana passada es va establir un dispositiu policial per intentar localitzar els responsables de la plantació de marihuana. D'aquesta manera, al voltant de les 9 del matí del 21 de setembre de 2021 es va constatar que dos homes estaven efectuant tasques de vigilància de la plantació des d’un campament il·legal.

En aquest sentit, els agents de la policia catalana van inspeccionar la plantació on van localitzar la zona perfectament aplanada, havent destruït el bosc, amb un cultiu de 1.623 plantes de marihuana, totes elles d’una mida entre els 2 i 3 metres d’alçada i en el mateix estat de floració.

A més, a la mateixa plantació, els Mossos d'Esquadra van localitzar una arma llarga carregada amb munició de posta i divuit cartutxos. Els detinguts, al seu torn, van passar el dia 22 de setembre de 2021 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

 
Mesures penals

Segons recull el Codi Penal als articles 368 i 570 bis., sobre els detinguts pesarien unes penes de presó d’1 a 3 anys i multa del doble del valor de la droga al mercat i de 4 a 8 anys per constituir una organització criminal.

Tanmateix, encetant una possible tercera acusació pel que fa a les armes de foc, sense conèixer si llur possessió era o no legal, amb què l’article 564 del Codi Penal contempla una pena de presó d’1 a 2 anys per armes curtes i de 6 mesos a 1 any per armes llargues.

Per altra banda, quant al delicte contra la salut pública recollit als articles 359 a 378 del Codi Penal, s'ha de castigar amb la pena de presó de dos a sis anys el qui enverini o adulteri amb substàncies infeccioses, o altres que puguin ser greument nocives per a la salut, les aigües potables o les substàncies alimentàries destinades a l'ús públic o als el consum d'una col·lectivitat de persones.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme