França: un ex-MENA atempta a ganivetades davant de Charlie Hebdo

28 de setembre de 2020

França: un ex-MENA atempta a ganivetades davant de Charlie Hebdo

L’autor, d’origen pakistanès, ha estat detingut per l’atac com resposta a la reedició de les caricatures de Mahoma de la revista satírica francesa

 
Redacció

El passat divendres, 25 de setembre de 2020, un ex-MENA de 18 anys i origen pakistanès va atacar a ganivetades dos periodistes —malgrat que també se’n parla de quatre— davant l’antic local de Charlie Hebdo.

Segons ha confessat l’ex-MENA, ja detingut, es tracta d’una resposta a la reedició de les caricatures de Mahoma de la revista satírica que va publicar a l’inici del procés judicial dels atemptats islamistes de París del 2015.

Els periodistes, que van filmar les imatges dels terroristes del 2015 a la mateixa seu de Charlie Hebdo, romanen sota atenció mèdica. Mentrestant, la policia ha detingut vuit persones vinculades a l’atac: el germà de l’atacant, cinc homes amb qui compartia pis, un antic company d’habitació i un conegut.

Com ha avançat France24, el detingut és d’un dels menors immigrants sols arribats a França que, passant pel procediment d’assistència social amb què se’n podria fer un paral·lelisme català, no va mostrar “cap senyal de radicalització”, segons el consell departamental de Val-d’Oise.

 
Reaccions polítiques contraposades

Gérald Darmanin, ministre de l’Interior, va qüestionar a la policia “les raons per les quals l’amenaça fou clarament subestimada” a la zona on van esdevenir-se els fets, atès l’intent d’enfortir la prevenció dels atacs terroristes a França. Darmanin, a més, qui no dubta que l’atac obeeix a un “acte de terrorisme islamista”, remarca que els fets atempten “contra el país, els periodistes i la societat”.

D’altra banda, Imran Khan, primer ministre del Pakistan, va acusar Charlie Hebdo de “provocar voluntàriament i incitar a l’odi i la violència” en un discurs a les Nacions Unides prèviament gravat, situant-se en la línia hipòcritament acusatòria d’Erdogan i demanant un Dia internacional contra la islamofòbia.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme