França: més de 100.000 missatges d’odi i amenaces de mort contra una menor per criticar l’islam a les xarxes socials

10 de juny de 2021

França: més de 100.000 missatges d’odi i amenaces de mort contra una menor per criticar l’islam a les xarxes socials

Mila, sota protecció policial les 24 hores, ha rebut amenaces que clamen la seva decapitació com la del professor Samuel Paty, mentre els responsables s’emparen en la llibertat d’expressió tret de si aquesta critica Al·là o l’islam

 
Redacció

Dijous passat, 3 de juny de 2021, va iniciar-se al Tribunal Penal de París el judici contra almenys 13 individus acusats de linxar i amenaçar de mort una menor d’edat per haver publicat un vídeo controvertit sobre l’islam entre l’octubre i el novembre del 2020.

Concretament, i a banda dels detinguts, Mila, la jove, hauria rebut més de 100.000 missatges d’odi, relatius especialment a l'homofòbia, segons matisa el seu advocat, Richard Malka, en una entrevista amb Franceinfo.

 
L'odi, impune

Entre els missatges rebuts, s’hi troben amenaces de mort, calúmnies o, en d’altres casos i en clau islamista, preguntant on viu l'amenaçada per acabar com Samuel Paty, en referència al professor decapitat en nom de l’islam per les mentides d’una alumna.

De fet, Mila també ha rebut fotomuntatges amb el seu cap com si fos el de Paty, fet pel qual la menor roman ara sota protecció policial les 24 hores, expulsada de l’escola perquè no se’n pot garantir la seguretat.

 
Els valors francesos, en joc

Segons Malka, i malgrat que el perfil dels qui amenacen Mila —joves d’entre 18 i 22 anys— està desvinculat de la delinqüència, els responsables dels missatges s’emparen en la llibertat d’expressió, tret de si es critica Al·là o l’islam.

Al parer de l’advocat de Mila, un salvatgisme que no podem seguir acceptant, especialment en un país com França on la blasfèmia es legal, però on la radicalització islàmica intoxica cada vegada més els espais de la vida i els valors francesos.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme