França: Macron disposat a cedir a la UE el seient francès del Consell de Seguretat de l'ONU, si es fa un exèrcit que militaritzi la Unió Europea

25 de setembre de 2021

França: Macron disposat a cedir a la UE el seient francès del Consell de Seguretat de l'ONU, si es fa un exèrcit que militaritzi la Unió Europea

Arran de la retirada del president Biden de l’Afganistan i del pacte de defensa AUKUS signat entre els Estats Units, el Regne Unit i Austràlia, Macron voldria crear un exèrcit europeu amb França al capdavant

 
Redacció

El president francès, Emmanuel Macron, que a l'inici de la seva presidència va declarar que desitjava governar com el déu romà Júpiter, es convertirà en el líder més influent de la Unió Europea, amb la cancellera Angela Merkel que es retirarà després de les eleccions de demà diumenge, 26 de setembre de 2021, a Alemanya. D'aquesta manera, Macron disposat a cedir a la UE el seient francès del Consell de Seguretat de l'ONU, si es fa un exèrcit que militaritzi la Unió Europea.

Per aquest motiu, part d’aquesta estratègia jupitària consistirà en impulsar la creació d’un exèrcit europeu controlat centralment amb França al capdavant arran de la retirada del president Biden de l’Afganistan i del pacte de defensa AUKUS signat entre els Estats Units, el Regne Unit i Austràlia. Això no obstant, el compte de Twitter del Palau de l'Elisi ha emès un comunicat negant-ho tot.

 
Com ho faria, Macron?

Per assolir el gran objectiu d'una força militar centralitzada europea, segons sembla, Macron està disposat a cedir el control de la posició permanent de França al Consell de Seguretat de l'ONU. Així mateix, Sandro Gozi, un proper aliat de Macron, va dir a The Telegraph que en virtut del fi que persegueix Macron, es pot posar també sobre la taula també la discussió sobre el Consell de Seguretat.

Al seu torn, l'ex-ministre europeu italià i actual europarlamentari transnacional del partit de Macron a Brussel·les va afegir que els europeus han d'estar preparats per confirmar l'aliança transatlàntica, però també per ser adults en termes de seguretat i assumir la seva responsabilitat.

 
Quina és la situació de França al Consell de Seguretat de l'ONU?

Actualment, França és l’únic estat membre de la UE que té un escó permanent al Consell de Seguretat de l’ONU després que el Regne Unit abandonés el bloc a principis d’enguany, 2021. Tanmateix, tot i que Brussel·les no té seient a l’organisme influent, es troba en estat d’observador.

La indicació d’un possible intercanvi del seient de l’ONU per a un exèrcit de la UE liderat per França arriba quan els francesos prenen el control de la presidència rotativa de la UE, l’1 de gener de 2022. Al seu torn, el president Macron dirigirà una cimera conjunta sobre defensa europea al costat del president del Consell de la UE i aliat de Macron, Charles Michel, durant el període de sis mesos en què França controla la presidència.

De fet, recentment, i tot que el Palau de l'Elisi ho negui, s'ha sabut que Ursula von der Leyen, residenta de la Comissió Europea, vol militaritzar la UE i crear un exèrcit supra-nacional que intervingui militarment a l'exterior. A més, segons l'eurodiputat liberal i ex-primer ministre belga Guy Verhofstad, la sortida occidental d'Afganistan demostra una vegada més que els exèrcits són crucials per a la seguretat dels seus ciutadans i aliats a l'estranger. Per aquesta raó, The Express recull quan Farage afirma que la UE està utilitzant el dany que Biden ha causat a l'OTAN com a excusa per crear un exèrcit de la UE.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme