França: Macron decideix reduir a la meitat el nombre de visats a algerians, marroquins i tunisians com a represàlia contra aquests països per no acceptar tots els deportats

30 de setembre de 2021

França: Macron decideix reduir a la meitat el nombre de visats a algerians, marroquins i tunisians com a represàlia contra aquests països per no acceptar tots els deportats

Reduïts a la meitat el nombre de visats a algerians i marroquins, mentre que rebaixarà en un 30% els lliurats a tunisians: Algèria, Marroc i Tunísia no han cooperat degudament en les deportacions dels seus nacionals

 
Redacció

El president francès Emmanuel Macron ha anunciat que el govern de França decideix reduir a la meitat el nombre de visats a algerians, marroquins i tunisians com a represàlia contra aquests països per no acceptar tots els deportats.

Al seu torn, això suposa una dràstica retallada del nombre de visats concedits a individus d'Algèria, Marroc i Tunísia, tot argumentant que aquests països no cooperen en el procés de deportacions, tal com  ha informat el portaveu del govern francès Gabriel Attal (LaREM).

 
França protegeix els francesos

Segons les informacions recollides per l'emissora francesa Europe 1, Macron ha pres la decisió de reduir a la meitat el nombre de visats a algerians i marroquins, mentre que rebaixarà en un 30% els lliurats a tunisians. D'aquesta manera, s'infligeix un càstig als països del nord d'Àfrica com Algèria, Marroc i Tunísia perquè no han cooperat degudament en les deportacions dels seus nacionals.

Al seu torn, el portaveu de govern francès, Gabriel Attal, ha confirmat la decisió política macroniana per necessària: els països saharians no accepten el retorn dels seus immigrants i França no pot mantenir-los al país gal, ha argüit.

 
Deportacions per mantenir la seguretat a França

A més, Attal ha recordat que entre gener i juliol d'enguany, 2021, la justícia francesa va ordenar la deportació de 7.731 algerians, dels quals tan sols 22 han abandonat el territori francès. Així, el 2018 es va adoptar la Llei d'Asil i Immigració, però ha comptat amb l'obstacle que impedeix que les deportacions efectives: els citats països rebutgen les passades consulars, és a dir, la tramitació d'un document necessari per a concretar les expulsions dels immigrants.

En aquest sentit, Attal ha detallat que hi va haver un diàleg amb certs països de Magrib i després amenaces i, en conseqüència, avui es compleixen aquestes amenaces. Per tant, la decisió ha estat adoptada i s'ha d'executar en unes setmanes, ha recalcat. El fi d'aquesta mesura és que els països implicats canviïn la seva política i acceptin l'emissió de passades consulars, ha conclòs Attal.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme