França: Macron combat amb una llei les contra-comunitats islàmiques

15 de setembre de 2020

França: Macron combat amb una llei les contra-comunitats islàmiques

Gérald Darmanin, ministre de l’Interior: “el país està malalt de les contra-comunitats que hi ha i també d’un islam polític que vol derrocar els valors de la República”

 
Redacció

França, amb 8.132 islamistes radicals registrats i els judicis dels atemptats del 2015 a París en ple procés, s’enfronta a una de les pitjors crisis de l’islamisme radical i que troba com a punt neuràlgic la radicalització que s’esdevé arran de l’establiment de contra-comunitats islàmiques al país.

Amb motiu d’una ofensiva, el president francès, Emmanuel Macron, va anunciar des d’una de les ciutats més afectades per les contra-comunitats, Mulhouse, la creació d’un projecte llei per eliminar tota pràctica incompatible amb la llei i els principis d’igualtat i llibertat de França.

Macron ha promès, entre d’altres, acabar amb la recepció anual de 300 imams adscrits durant el Ramadà, així com la fi aquest setembre del sistema escolar Elco, que consisteix en la implantació de lliçons de llengua i cultura del país d’origen dirigides per professors enviats per països de l’estranger com Turquia o Algèria. A més, i obrint el projecte llei al diàleg entre els òrgans i polítics francesos, Macron també va reunir-se a porta closa amb ministres i imams per discutir i evitar qualsevol mena de demanda per “estigmatització” que pugui sorgir arran d’aquest projecte.

 
“El país està malalt de contra-comunitats”

El Ministre de l’Interior, Gérald Darmanin, qui aplicarà un pla contra la radicalització consistent en un desplegament de 1.260 agents de la DGSI, ha defensant durament el projecte de llei esmentant que “el país està malalt de les contra-comunitats que hi ha i també d’un islam polític que vol derrocar els valors de la República”. Alhora, sense menystenir la “llibertat pels creients”, però sense permetre “cap fe per sobre de la llei; mai”. Fet que, segons Darmanin, “vol dir que ni àpats contra-comunitaris, ni exigències de desigualtat entre homes i dones, ni acceptació, ni banalització”.

Segons Darmanin, el projecte llei encara cal ser perfeccionat, però hauria d’estar enllestit per la seva presentació aquesta tardor. Tanmateix, les prioritats del govern seran atorgar a les autoritats els recursos i els mitjans necessaris per “tancar els locals, establiments, escoles, etc., on es prediqui una sola paraula contra-comunitària”. Tot recordant que, des del 2017, el govern ha tancat 250 espais públics on s’hi predicaven ideologies relacionades amb aquest àmbit.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 705 lectors

Meme