França: Macron blinda l’escola francesa contra les teories de gènere i prohibeix que deformin el francès

15 de maig de 2021

França: Macron blinda l’escola francesa contra les teories de gènere i prohibeix que deformin el francès

Segons l’Académie Française, la inclusió d’aquest argot seria perjudicial per la pràctica i la comprensió del francès; i per la lingüista Carme Junyent (GELA), a més d'una amenaça lingüística, les teories de gènere són un debat en fals

 
Redacció

Després que el president francès Emmanuel Macron ja declarés l’amenaça que suposa sobre França la importació de les teories radicals de l’extrema esquerra nord-americana, dins la lluita també contra l’islamo-esquerranisme per a defensar els valors francesos, entra ara la prohibició de l’ús del llenguatge de gènere neutre a les escoles franceses. Segons l’Académie Française, que protegeix l’idioma des de ja fa quatre segles, la inclusió d’aquest argot seria perjudicial per la pràctica i la comprensió del francès.

 
La defensa del francès

En aquest sentit, la secretària d’Estat d’Educació Prioritària, Nathalie Elimas, considera que forçar el francès a aquest canvi impulsaria que la ciutadania optés per l’anglès, el qual, ja hegemònic, no conté tants matisos de gènere i fet pel qual és preferentment escollit per l’extrema esquerra a fi de deformar el llenguatge. Tanmateix, els canvis proposats també dificultarien que individus amb discapacitats d’aprenentatge aprenguin francès, segons considera el ministre d’Educació Jean-Michel Blanquer.

 
L'extrema esquerra destrueix la llengua

A Catalunya, la deformació d’una llengua que tan sols parla habitualment el 36’1% dels seus habitants també suposa una amenaça. De fet, la lingüista Carme Junyent (GELA), expressava el passat mes de març a Planta Baixa que és arrogant manipular la llengua per qüestions de gènere. Titllant l’escomesa contra la llengua de debat en fals i considerant que, paradoxalment, les teories de gènere estigmatitzen i marginen el mateix grup que les defensa i imposa.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme