França: Macron afirma que les forces de seguretat franceses han abatut el líder d'Estat Islàmic al Sàhara

17 de setembre de 2021

França: Macron afirma que les forces de seguretat franceses han abatut el líder d'Estat Islàmic al Sàhara

Un altre èxit important en la lluita francesa contra l'islamisme, en la qual el president Emmanuel Macron ha recordat que el sacrifici dels herois en les operacions Serval i Barkhane no ha estat en va

 
Redacció

Adnan Abou Walid al Sahraoui, líder del grup terrorista islamista Estat Islàmic al Gran Sàhara, ha estat abatut per les forces franceses, segons ha anunciat el president francès Emmanuel Macron.

 
La lluita de França contra l'islamisme

Aquest és un altre èxit important en la lluita francesa contra els grups terroristes islamistes al Sàhara, tal com ha apuntat el mandatari francès. En aquest sentit, Macron s'ha adreçat a la nació francesa per recordar tots els herois que han mort per França al Sàhara, sobretot en les operacions Serval i Barkhane. Al seu torn, ha constatat que el seu sacrifici no ha estat en va.

El Magreb és la regió que comprèn en gran part el nord d'Àfrica, mentre que el Sàhara abasta tota Àfrica des de la riba de l'Atlàntic fins al mar Roig, i aquest últim enclavament s'ha convertit en una ubicació clau per a l'islamisme mundial.

Per això, Macron, en base que França a estat una potència colonial de la regió, fa anys que ajuda a les operacions anti-insurgents dirigides principalment contra els moviments islamistes amb l'ajut d'un petit nombre de tropes de la República Txeca, Estònia i Suècia i el suport logístic dels britànics i alguns altres aliats occidentals, en el que el New York Times ha batejat com "la guerra per sempre de França".
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme