França: l'Assembla Nacional francesa aprova la primera lectura del projecte de llei contra l’islamisme

23 de febrer de 2021

França: l'Assembla Nacional francesa aprova la primera lectura del projecte de llei contra l’islamisme

Esperant passar a consideració el proper 30 de març al Senat francès, el projecte de llei impulsat pel president Emmanuel Macron neutralitzarà la radicalització islàmica des de les associacions fins a l’educació domèstica

 
Redacció

La setmana passada, França va fer un pas endavant i en favor dels valors republicans adoptant la primera lectura del projecte de llei contra l’islamisme a l’Assemblea Nacional —amb 347 vots a favor, 151 en contra i 65 abstencions segons Le Monde—,la qual passarà a consideració al Senat el proper 30 de març de 2021.

Conformada per uns 70 articles, versant sobre qüestions que van des de la supervisió de l’educació domèstica i la revisió del radicalisme a les mesquites —amb almenys 76 sota sospita— fins al control i la transparència de les associacions islàmiques, s’hi van adoptar 144 esmenes durant les 80 hores que va durar el debat.

Tot i així, no sense trobar entrebancs per part de l’esquerra francesa, ara investigada a les universitats per afinitats amb l’islamisme, que considera la llei una “estigmatització dels musulmans”.

 
L’amenaça de l'islamisme a Europa

Aquesta llei, impulsada pel president Emmanuel Macron, és una resposta a l’islamisme desaforat que devora el país amb episodis com l’anti-semitisme o els guetos islàmics, així com els recents atemptats islamistes a Niça, a París i novament contra Charlie Hebdo o la decapitació del professor Samuel Paty que va empènyer el reforç de la lluita contra l’islamisme.

Un fenomen que també s’escampa arreu d’Europa, en països Suïssa, Suècia o Àustria, contra el que defensors de la llibertat com la cancellera alemanya Angela Merkel o el canceller austríac Sebastian Kurz pretenen combatre, però que Catalunya permet i, fins i tot, fomenta des de la mateixa administració. Una situació que precisa de mesures com les de França havent comprès que l’amenaça és real i ens hi juguem els valors i, més enllà, la pròpia vida.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme