França: l’afluència de MENA a les presons incrementa la violència penitenciària

10 de febrer de 2021

França: l’afluència de MENA a les presons incrementa la violència penitenciària
Fotografia per: Excelsium

Durant el 2020, van ser detinguts a França prop de 9.134 MENA, els quals, segons les publicacions del 2019, costen als francesos 2.000 milions d’euros l’any

 
Redacció

Com bé ha assenyalat Le Figaro, França ha experimentat un encrueliment de la violència a les presons accelerada per la presència de MENA, especialment de l’Àfrica Occidental i del Nord, atès l’augment de les baralles i agressions, així com un incendi al gener a la presó de Fleury-Mérogis o les múltiples violacions d’immigrants adults a immigrants més joves.

Segons el sindicat de guàrdies penitenciaris, “la majoria de MENA no són menors d’edat”, car menteixen sobre la seva edat real en arribar al país. L’any 2016, segons el Daily Mail, en el cas del Regne Unit es va revelar que almenys dos terços dels “refugiats” havien mentit sobre la seva edat. Especialment, a fi de captar més ajudes estatals que perdrien en tenir la majoria d’edat.

 
210.000 MENA arribats a Europa des del 2015

Durant el 2020, van ser detinguts a França al voltant de 9.134 MENA —uns 6.300 del total només a la regió d’Ille-de-France—, els quals, segons un reportatge del 2019 de La Libre, costen als francesos 2.000 milions d’euros l’any. Pel que fa al nostre país, amb 807 arribats durant la pandèmia, Catalunya ha sostingut més de 8.800 MENA des del 2016, un 70% dels quals continua rebent diners i ajudes.

En el conjunt de la Unió Europea, segons va explicar el setembre a Sverige Radio la Secretària General de Save the Children, Helena Thybell, Europa ha rebut almenys 210.000 MENA des del 2015, una dada que respon al nombre de sol·licituds d’asil efectuades per menors immigrants.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme