França: la llei contra l'islamisme clausura 9 mesquites per radicalització

19 de gener de 2021

França: la llei contra l'islamisme clausura 9 mesquites per radicalització
Fotografia per: Youssef Boudlal

Fins ara, hi ha almenys 89 mesquites sota vigilància per possible radicalització, algunes de les quals, ara clausurades, van transmetre missatges d’odi contra el professor Samuel Paty, decapitat en nom de l’islam

 
Redacció

Seguint l’avenç de la llei contra l’islamisme a França, anunciada el desembre pel president Emmanuel Macron i com a paral·lelisme de la lluita contra “l’islam polític” del canceller austríac Sebastian Kurz, el diari Le Figaro va publicar divendres que almenys 89 mesquites estan sota vigilància per possible radicalització.

 
La democràcia liberal contra l'islamisme

Segons el ministre de l’Interior, Gérald Darmanin, gràcies al cop contra l’islamisme del projecte de llei, s’han pogut tancar en un mes 9 centres de culte islàmic dels 18 que va proposar supervisar. Recordant que Darmanin ja va programar la deportació de l’immigrant algerià que refusava entregar menjar a clients jueus com a mostra de l’enduriment necessari envers l’islamisme radical.

 
Les mesquites islamistes, clausurades

Entre els centres de culte clausurats es troben les mesquites de Pré-Saint-Gervais i de Pantin, ubicades a Seine-Saint-Denis i que havien transmès missatges d’odi contra el professor Samuel Paty abans de la seva decapitació en nom de l’islam.

I malgrat que encara quedin entitats islàmiques oposades a abraçar els valors francesos, la perseverança de França és avui exemple a seguir contra el salafisme que avui atenta contra els valors de Catalunya i, en definitiva, d’Occident sota la negligència de les institucions.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme