França: judici contra tres islamistes radicals que pretenien atemptar contra els armilles grogues

26 de gener de 2021

França: judici contra tres islamistes radicals que pretenien atemptar contra els armilles grogues

Els tres islamistes radicals estan acusats d’haver tramat un robatori el 2018 amb l’objectiu de finançar un futur atac terrorista

 
Redacció

La setmana passada, França va dur a judici tres islamistes radicals que, presumptament i després de les acusacions del novembre del 2018, conspiraven per atemptar a París contra els Gilets Jaunes (Armilles Grogues).

 
Anàlisi del cas

No obstant això, els advocats dels detinguts afirmen que no pretenien atemptar, sinó cometre un robatori durant les protestes, però que el contingut dels missatges telefònics intervinguts hauria dut a la malinterpretació. Tot i així, i sumant-hi un quart individu actualment a presó, l’objecte de discussió al judici serà el de conspirar un robatori per a finançar un futur atac terrorista. Amb la qual cosa s’enfrontarien a fins a 10 anys de presó.

Segons Le Progrès, dos d’ells, germans, haurien combregat amb la ideologia d’Estat Islàmic, parlant sovint de “prendre mesures”, i s’hi hauria sumat el tercer, ex-alcohòlic i practicant d’un “islam rigorista”. Mentrestant, el judici, iniciat divendres passat, 22 de gener de 2021, continuarà amb l’interrogatori fins el proper divendres, 29 de gener de 2021.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme