França: Jean-Michel Blanquer, ministre francès d'Educació, proposa que les escoles franceses retin homenatge a Samuel Paty, el professor decapitat pel terrorisme islamista

11 d'octubre de 2021

França: Jean-Michel Blanquer, ministre francès d'Educació, proposa que les escoles franceses retin homenatge a Samuel Paty, el professor decapitat pel terrorisme islamista

Els estudiants francesos podran reflexionar sobre qüestions com el pensament crític i el paper del professor, mentre que els professors impartiran lliçons sobre la llibertat d’expressió i els valors de la república francesa

 
Redacció

França recorda les víctimes franceses produïdes per l'islamisme terrorista. En aquest sentit, Jean-Michel Blanquer, ministre francès d'Educació, proposa que les escoles franceses retin homenatge a Samuel Paty, el professor decapitat pel terrorisme islamista.

Així mateix, el ministeri d'Educació proposa que el 15 d’octubre d'enguany, 2021, les escoles de tot el país gal retin homenatge a la memòria del professor, que va ser assassinat pel refugiat txetxè Abdoullakh Anzorov després de mostrar dibuixos animats del profeta islàmic Mahoma als alumnes el 16 d’octubre de l’any passat, 2020, durant una classe sobre llibertat de expressió.

 
Com s'aplicarà la mesura pro-llibertat d'espressió?

Les escoles i establiments podran organitzar un temps de meditació en memòria de Samuel Paty i dedicar una hora de classes el pròxim divendres 15 d’octubre a un temps d’intercanvis, el contingut dels quals es deixarà a l’elecció dels equips segons a les seves situacions respectives i tenint en compte, en particular, l'edat dels estudiants, afirma el ministre d'Educació, Jean-Michel Blanquer, en una nota publicada per l'emissora France Info.

Blanquer va afegir que el moment seria una oportunitat per als estudiants de reflexionar sobre qüestions com el pensament crític i el paper del professor, i va incloure recursos per als professors sobre els temes de la llibertat d’expressió i els valors de la república francesa.

 
Recordem que l'assassí islamista va mentir

L'assassinat de Samuel Paty va sorprendre a molts a França i més tard es va revelar que l'adolescent que va ser l'origen de les reclamacions contra el senyor Paty va mentir sobre haver estat mai a la seva classe quan es van mostrar els dibuixos animats del profeta islàmic Mohammed.

Al seu torn, el pare de l’adolescent, Brahim Chnina, va ser una de les persones principals d’una campanya de xarxes socials que va acabar amb el resultat que el refugiat txetxè Abdoullakh Anzorov va prendre les coses a les seves mans i va decapitar Paty al carrer en un barri de París.

Malauradament, després de l'atac terrorista islamista, segons fonts policals, d'ençà de la mort de Paty fins al 3 de novembre de 2020, les autoritats franceses van denunciar 400 incidents de lloança del terrorisme islamista entre els alumnes de l'escola.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme