França: grups islàmics refusen comprometre’s a signar una carta de valors francesos impulsada per Macron

30 de desembre de 2020

França: grups islàmics refusen comprometre’s a signar una carta de valors francesos impulsada per Macron

El Consell Francès de la Fe Islàmica ha exhaurit el termini per acabar amb l'islam polític (islamisme) i qualsevol mena d’interferència estrangera

 
Redacció

A finals de novembre, el president de França, Emmanuel Macron, va donar dues setmanes de termini al Consell Francès de la Fe Islàmica, segons va avançar Le Figaro, perquè prometi acabar amb l’anomenat islam polític (islamisme) i qualsevol mena d’interferència estrangera tot acordant una “carta de valors republicans”. Tot i així, transcorregudes sis setmanes, els grups islàmics encara no han acordat res.

 
Els perills pels valors francesos

La definició d’islam polític que fa la carta, com bé informa Le Journal du Dimanche i dirigint-se a qualsevol moviment que polititzi l’islam, fa especial referència al wahabisme, el salafisme i la doctrina de Germans Musulmans, organització presumptament vinculada a un dels tres grups islàmics que han rebutjat la definició, Musulmans de France.

Així com també ha estat refusada per l’activista musulmà Marwan Muhammad, qui, emparant-se en l’islamofòbia, anima els centres i col·lectius islàmics a no signar-la. El mateix Muhammad fou director del Col·lectiu Contra la Islamofòbia a França, el qual va ser dissolt per Macron, junt amb altres grups vinculats a l’islamisme, després de la decapitació del professor Samuel Paty per un islamista radical txetxè l’octubre d’enguany.

 
Paral·lelament, la radicalització islàmica continua al Pakistan

Mentrestant, en països com el Pakistan, s’estima que almenys 1.000 dones són forcades a convertir-se a l’islam anualment, segons ha investigat AP News, sovint com a preludi de casaments amb menors. Com a exemple, durant el confinament, un musulmà anomenat Mohamad Nakash va segrestar a punta de pistola una noia cristiana de 14 anys, Maira Shahbaz, per a violar-la en grup i obligar-la a convertir-se a l’islam sota ratificació legal.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme