França: Gérald Darmanin, ministre de l'Interior francès, tanca 6 mesquites salafistes i dissol diverses associacions acusades de difondre propaganda islamista

2 d'octubre de 2021

França: Gérald Darmanin, ministre de l'Interior francès, tanca 6 mesquites salafistes i dissol diverses associacions acusades de difondre propaganda islamista

Les sis mesquites islamistes que es tancaran es troben en cinc departaments diferents de tot el país gal, motiu pel qual el govern francès aposta per un pla integral contra l'islamisme a tota França

 
Redacció

El ministre de l'Interior francès, Gerald Darmanin ha anunciat que tanca 6 mesquites salafistes i dissol diverses associacions acusades de difondre propaganda islamista. En aquest sentit, el govern francès ha trobat que un terç dels 89 llocs de culte religiós investigats enguany han estat escrutats com focus de radicalitat islàmica.

 
L'islamisme ha niuat a França

Darmanin també va afirmar que les sis mesquites que es tancarien no es trobaven en una sola zona, sinó que es trobaven en cinc departaments diferents de tot el paíssegons informa emissora Radio France Internationale.

Entre les associacions previstes per al tancament hi ha l’editorial islàmica Nawa, amb seu a la comuna de Pamiers, que ha estat al radar del ministre Darmanin durant diverses setmanes. A principis de mes, aquesta editorial havia distribuït llibres que legitimaven la gihad, la lluita islamista contra els valors occidentals.

El ministre de l'Interior francès també ha comunicat que l'associació de la Lliga de Defensa Negra Africana (LDNA) també seria dissolta pel govern francès després d'afirmar que el grup difon una ideologia que demana odi, discriminació i violència segons l'origen i l'orientació sexual.

 
França vol preservar els valors francesos

Des de l'assassinat del professor Samuel Paty a l'octubre de l'any passat, 2020, per un refugiat islamista radical de Txetxènia, el govern d'Emmanuel Macron va prometre liquidar les associacions islamistes i les mesquites radicals.

Al seu torn, Macron també s'ha compromès a abordar el que ha anomenat separatisme islàmic. Fins a 150 barris de França són objecte dels radicals islamistes, segons l'agència d'intel·ligència nacional del país, la DGSI.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme